View Single Post
Staro 27.05.2008., 20:35   #1
bing0
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Kupnja dig. fotoaparata

Pozdrav ekipa
Evo došlo vrijeme da si i ja kupim digitalni fotoaparat, pa mi treba pomoć oko kupnje.

Dakle, što se tiče mog iskustva sa dig. fotoaparatima, totalni sam početnik, ali sa tendencijom i željom da naučim više. Volio bi aparat koji bi mi napočetku davao automatske opcije, a kasnije kada se educiram, da važne parametre mogu sam namještati. Uglavnom bi slikao amaterske fotografije u najboljem slučaju.

Fotoaparat može biti bilo koje marke, ne zanima me ultrakompakt/dizajn klasa, nekako naginjem prema ultrazoom klasi. Naglasak bi stavio na kvaliteti slike i boja prilikom dnevnog snimanja, spreman sam napraviti kompromis što se tiče noćnog snimanja, nije mi toliko važno. Broj megapiksela koji preporučite (ne mislim razvijati fotke, samo ih držati u digitalnom obliku). Volio bi da ima optički zoom više od 3x, znači 5x pa naviše. Ako može optičko tražilo. Oblik baterije/napajanja nebitan. Volio bi ugradjenu bljeskalicu, ali sam spreman na kompromis tu. Povezivanje sa kompom preko USB-a ako moze. Ne bi mi smetala sporost upravljenjem kroz menije ako će to značiti kvalitetniju fotku.

Cijenovni rang na koji sam ja ciljao je oko 1500-2000 kn za sami fotoaparat, dok sam za dodatnu opremu spreman dodatno platiti. Pošto nisam dugo gledao fotoaparate ne znam sto se moze nac u tom rangu, te ne znam da li fotoaparati u toj klasi mogu ispuniti moje zahtjeve.

Evo nadam se da nisam previše zahtjevan, te unaprijed zahvaljujem svima koji će odvojiti vremena da mi pomognu
bing0 je offline   Reply With Quote