View Single Post
Staro 19.04.2004., 21:19   #1
emirc
Registered User

emirc's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
KingMAX -- opet... i opet

Pozdrav! Kako ste mi svi? Nije lose? E, meni ce mozda biti...
Danas sam jedva uspio nabaviti KingMax SuperRam 2x512MB PC433 po "staroj" cijeni za priblizno
1400kn, i evo konacno sam dobio 2 modula, i vidim da nisu identicni! Oba imaju 8x32Mb konfiguraciju
memorijskih cipova, ali ono sto ih razlikuje je sljedece: jedan je nesto svjetlije crvene boje, ima
cipove poredane jedan do drugog, oznaka na onom papiricu je FBAS, i ono sto najvise upada u oci je
nekakav ZELENI cip desno od tog papirica, dok ovaj drugi je nesto tamnije crvene boje, ima prazan
prostor izmedju memorijskih cipova (po 4 cipa lijevo i desno, a u sredini je praznina) oznaka na
papiricu je FDA i onaj zeleni cip NIJE prisutan!

E sada pitanje: Mislite li da cu imati problema sa radom u dual channel modu na 400FSB sa barem cas2 latencijom? Mislim da je netko
ovdje imao slican problem sa ovim zelenim cipom na memoriji, komp se nije bootao i slicno, ali
nikako ne mogu naci taj stari post... Mislio sam ih isprobati kod frenda ali on ima procesor sa 266
MHz FSB :-( Da li je bolje da ih na vrijeme zamjenim za identicne i ako da, koji bi bili bolji, ovi
svijetliji ili tamniji?
Napominjem da sam memoriju kupio "po hitnom postupku" jer su cijene skocile, a ostatak konfe cu
kupiti malo kasnije dok se kod nas ne pojave nv40 i r420 (u svibnju nadam se). Konfa ce se sastojati
od EPOX 8RDA+ , nv40 ili r420 grafa, i Barton 2500+ M.

Unaprijed zahvaljujem...
emirc je offline   Reply With Quote