neznam za probijanje svjetlosti, ali moram napomenuti da, barem se meni tako čini, Samsung uglavnom ima najbolju sliku od TN monitora, samo što kada Samsung ima dobru sliku onda se to zove "Samsung namjerno pojačava boje", a kada netko drugi ima dobru sliku (npr. Lenovo), to je zbog matrice.
Ne kažem da je TN matrica bolja od PVA matrice, ali prosječan korisnik neće primjetiti neku bitnu razliku (tj. hoće, u svom novčaniku 1000kn manje). Lenovo je ok monitor i ako netko ima novaca neka ga kupi, ali glupo je reći da ostalo ništa ne valja.
Dosta sam promatrao monitore u ve-milu (doduše onaj slideshow koji su pustili) i primjetio sam da Samsung ima vrlo dobar prikaz boje...
evo konkretne usporedbe: Gledam Samsung T200 i Lenovo, jest da lenovo ima "jaču" sliku, jače boje, ali i Samsung ima jako dobre boje i koliko mi se čini ima najbolju sliku od svih izloženih Samsunga koje sam vidio. Čak mi se u jednom trenutnku prikaz crvene boje na Lenovu činio prejak.
No, NHF, ne želim flejmati nego sam samo iznio neka svoja mišljenja. Ne kažem da Samsung ima najbolje monitore u svim kategorijama, ali da su ovi monitori (2032BW, 2043BW, 206BW i njihova braća) vrlo solidni monitori, pogotovo s obzirom na cijenu koja je sada dosta niža nego prije 1-2 mjeseca. I da uz Samsungove monitorre dolazi i DVI kabel što je jako lijepo...