Citiraj:
Autor Wolverine
pasivno nebi držao te procesore pogotovo ne ako bi ih išao klokirat
a i ne kužim čemu tjerat pasivu kad imaš odličnih 120mm ventova koji se pri nekih 800o/min praktički ne čuju a dovoljno pušu da rashlade finove
|
Ma nema nikakvog forsanja, ja samo razmatram opcije. Pasivno je bilo u igri dok sam pretpostavljao 33 W TDP, a ne 65 W.
Što onda uzeti od coolera, što ti preporučaš? Kakav fan (ako je moguće da bude PWM-enabled i fluid dynamic bearing)?
Thermalright Ultra 120? Fan - Scythe S-Flex? Noctua? AC? Što ide na 800 o/min, a da ne moram petljat s voltažom?
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
Ma ja sam Nirvanu NV120 stego do jaja, dokle god ide rukom na lagani okret sile. Nisam gedorama uredovao, ako to mislis 
|

Onda dobro, već sam mislio da je okasti radio.
Citiraj:
Za propuh u kucistu ces trebati preko 1000rpm-a na 120mm ventovima, ako pravis nekakav "tunel" na hladnjak procesora. I opet si u buci. Zato je po meni bolji deal hladnjak sa ventom bocno i 2X120mm ispred/iza@ 900 rpm max ako te smeta buka na kucistu u visini tog CPU hladnjaka I svi ti ventilatori budu tihi, ovako ces imati njih par koji ce morati fino rotirati da bi ohladili CPU hladnjak, ako jos ustrajes na (polu)pasivcu..
|
Što sam tamo rekao? 80 mm na kućištu? Ma 120 mm su i bit će na low. To su Antecovi Tri-Cool koji na low setting i imaju oko 800 rpm max. Tako sam i mislio napraviti, dva su gore kod CPU-a, ispuhuju, na cooler jedan bočno da upuhuje, a još jedan je dole u tunelu sa napajanjem i diskovima. Evo kako to izgleda....
http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81820