View Single Post
Staro 26.05.2008., 22:41   #599
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
pasivno nebi držao te procesore pogotovo ne ako bi ih išao klokirat
a i ne kužim čemu tjerat pasivu kad imaš odličnih 120mm ventova koji se pri nekih 800o/min praktički ne čuju a dovoljno pušu da rashlade finove
Ma nema nikakvog forsanja, ja samo razmatram opcije. Pasivno je bilo u igri dok sam pretpostavljao 33 W TDP, a ne 65 W.

Što onda uzeti od coolera, što ti preporučaš? Kakav fan (ako je moguće da bude PWM-enabled i fluid dynamic bearing)?

Thermalright Ultra 120? Fan - Scythe S-Flex? Noctua? AC? Što ide na 800 o/min, a da ne moram petljat s voltažom?

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Ma ja sam Nirvanu NV120 stego do jaja, dokle god ide rukom na lagani okret sile. Nisam gedorama uredovao, ako to mislis
Onda dobro, već sam mislio da je okasti radio.

Citiraj:
Za propuh u kucistu ces trebati preko 1000rpm-a na 120mm ventovima, ako pravis nekakav "tunel" na hladnjak procesora. I opet si u buci. Zato je po meni bolji deal hladnjak sa ventom bocno i 2X120mm ispred/iza@ 900 rpm max ako te smeta buka na kucistu u visini tog CPU hladnjaka I svi ti ventilatori budu tihi, ovako ces imati njih par koji ce morati fino rotirati da bi ohladili CPU hladnjak, ako jos ustrajes na (polu)pasivcu..
Što sam tamo rekao? 80 mm na kućištu? Ma 120 mm su i bit će na low. To su Antecovi Tri-Cool koji na low setting i imaju oko 800 rpm max. Tako sam i mislio napraviti, dva su gore kod CPU-a, ispuhuju, na cooler jedan bočno da upuhuje, a još jedan je dole u tunelu sa napajanjem i diskovima. Evo kako to izgleda....http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81820