Po meni nije jedina i najveća mana tn monitora vidljivi kut koliko prikaz boja a crne pogotovo, a kod gledanja dvd filmova u 16:9 formatu ono probijanje pozadinsko svijetla sa gornje i donje strane dođe kao šaka u oko.
Na stolu sam ugostio 22" tn (samsung 2232bw) i 20" pva (asus pw201) i mogu preporučit ljudima koji imaju dvojbu 22tn ili nešto više novaca dat za pva ili s-ips da bez razmišljanja odaberu ovo drugo, pa makar dobili i par inča manji panel
Crt monitorima pak je najveća mana to kaj se već dugo ne proizvode te su sa godinama korištenja navukli svakakve anomalije, ali ako neko doma ima očuvan primjerak nabavka lcd-a je sigurno downgrade (prednost lcd- je jedino u boljoj oštrini slike ali postoje i crt-i sa vrlo dobrom oštrinom)
Zapravo žalosno je to da crt koji sad imam (samsung 765mb) proizveden prije punih pet godina i kojeg sam kupio za neku siću još uvjek ispraši tur velikoj većini novih lcd monitora (uključujući i ova dva koja sam naveo),
a ako su tn lcd-i tehnološki napredak u odnosu na crt onda definitivno idemo u krivom smijeru