View Single Post
Staro 25.05.2008., 15:07   #58
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Nema sanse. Razlog uspjeh PC (iliti IBM PC-a kako je tada bio poznat) su dva razloga: otvorena arhitektura koju mogu svi proizvoditi i backward kompatibilnost. Bilo je jacih, boljih i prakticnijih koncepata kucnog kompjutera u 80ima, ali nisu imali ovo dvoje. I gdje su sada? Sto nas vodi do....
...Maca, naravno. Podsjeti me, koliki dio trzista ima Mac sa tim "idemo od nule svakih nekoliko godina" principom?
@nex, kolko god da je to točno u ovom primjeru, no u primjeru7 backward kompatibilnosti stvari nisu najsjanije za Microsoft jer su tu često i redovito kiksali. Čak je i u 32bit/64bit te xp/vista odnosima još uvijek dosta problema.

Činjenica ostaje da je lagana nadogradnja OS-ova najjednostavnije rješenje, pisanje OS-a iz nule (ja pri tome podrazumijevam prvenstveno kvalitetno rješavanje stvari koje su se do sad pokazale rak ranama windowsa - FS, sigurnost, podrška za developere...) bilo bi dugotrajnije i skuplje pa je logično da se ekipa iz Microsofta vodi time.

Čini se da u ovom trenutku nit OSX niti Linux ne predstavljaju opasnu konkurenciju MS-u, a nema naznaka niti da će se to uskoro promijeniti pa tako ne treba očekivati ni radikalne promjene u windowsima dok je takva situacija.

I da MS krene pisati novi OS u radikalno drugačijoj varijanti, kvalitetna emulacija riješava problem kompatibilnosti.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 25.05.2008. u 15:18.
Roberto je offline   Reply With Quote