evo pogledao sam post prije, tako je radi se o mom modelu. ovaj broj gb955ea također se slaže. ovaj kolega steve kaže da treba odabrati I
ntel 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M). ima sad u tim .txt mala gomila naziva deviceova. tu sad valjda trebam naći moj controller i vidjeti je li odgovara ovom. ja mislim da sigurno odgovara jer na onompostu što si postavio tako je rečeno. uf koliko je ovo zeznuto. ali ova .exe aplikacija unknown device identifier mi je izbacila sve o mojim uređajima na kompjuteru. dobro izbacile je ćini mi se 10-ak intel(r) 82801 PCI bridge 2448,
intel(R)ICH8 Family PCI Express Root Port 1,2 i 5, 5 komada intel(R) ICH8 Family USB Universal host controllera i 2 komada intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced host controllera i ovaj što meni treba
intel(R) ICH8M 3 Port Seral ATA Storage Controller.
Ok znači ovaj identifikator mi služi kad ne znam o kojem uređaju je riječ, znači slično kao i everest.dobro čini mi se da je to to, i znači trebalo bi od onog retka update driver slijediti proceduru i integrirati
Intel 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller driver.
Hvala svima na pomoći!
Nadam se da nemam što zeznuti.
Pozdrav svima
EDIT:
thx coconut to je postupak sa nlite aplikacijom, stavio sam to u bookmarkse za svaki slučaj.