evo htio bih postaviti jedno kratko pitanje u vezi SATA diska pod xp pro. evo malo da objasnim kupio sam novi kompjuter (Laptop) hp 8510p. znači ljudi sa desktopima prije same instalacije pritisnu f6 za instaliranje onih 3party drivera...ok to mi je jasno i onda sa floppya povuču te drivere. kako se to napravi u slučaju laptopa. imao sam vistu i ponov sam formatiro disk. ali hti bih da radi na sata mode-u. skinuo sam drivere, i nešto sam čitao da bi se oni sa nlite softwareom mogli "upuhati" u postojeći bootabilni windows. ja bi htio te drajvere (ICH8 chipset) ubaciti u već postojeći sistem
kako uvaliti sata drivere u postojeći instalirani sistem?
pokrenuvši exe fajlu od drivera oni se instaliraju, ali prilikom restarta i ponovnog enableanja "sata native moda" u BIOSU sistem se ne želi dići...onaj plavi ekran i ponovno u biosu se mora disableati sata native mode, kako bi se digli u valjda ATA modu. dalje sam skinuo drajvere od Matrix Storage Managera, ali i dalje ništa. ne bih htio ponovo formatirati disk. samo bi htio da HDD radi u SATA modu.
unaprijed zahvaljujem!