Citiraj:
Autor tomislav2634
Dakle, prije svega pozdrav svima....
zanima me dali ima kakvog limita na matičnim u broju SATA diskova koji se mogu dići u RAID 0 ili 1 polju. Naime, imam staru serversku plocu Gygabyte s dva procesora li kako je ona iz 2003 na sebi nema SATA konektora za diskove. Obzirom da imam dva para diskova u RAID 1 polju, dali je moguće kupiti 2 PCI kartice s po dva SATA porta i putem njih kreirat RAID polje 1.
Možda će nekome pitanje djelovat glupo al bih volio znati prije troškka od 2 x 170 kn.
|
Maticna nije limit (osim raspolozivosti slotova), kontroleri su limit. Polja se slazu na istom kontroleru (rijetke su i skupe kombinacije s vise kontrolera, s tim da nadziru iste diskove), a ako bas zelis diskove na razlicitim kontrolerima tad mozes izvesti samo SW RAID (tad kontroleri ne moraju biti RAID kontroleri).
Pitanje je sto tocno trebas, koliko diskova i na koji nacin. Isto tako, pitanje je brzine. Ako bas zelis nesto high-end, tu ima milijun detalja koje treba specificirati. Za bilo kakvo polje, bilo koji SATA BIOS enabled PCI kontroler.