View Single Post
Staro 20.05.2008., 01:24   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uh, opet dobre vijesti od Terrateca . Čovjek mora zavoliti njihov support.
Hvala ti na informaciji za taj HD Upgrade kit, no iskreno, može se i bez njega pratiti sve HD kanale kod nas. Vjerojatno košta 10€ jer koriste tuđe codece koji koštaju, a ne bi bilo fer da se može jednostavno to skinuti

NOXON sam probao, ali se nažalost u njemu nisam snašao. To bi kao trebala biti fora poput MediaPortala, da se ima jedan server - a više klijenata sa Home Cinemom, koji bi se onda spajali na njega. Dodatan plus jest što se to isto može (navodno; meni nije uspjelo) gledati program i preko browsera (FF ima plugin koji meni ne radi ). Trebao bih malo podrobnije proučiti manual od tog NOXON-a.

Iskreno, ja sam mogao gledati sve HD i SD kanale kod nas. Istina, trebalo se malo pomučiti i isprobavati par kombinacija postavki u DVB Vieweru (a fora je kaj se te postavke svako malo mjenjaju ), ali je radilo sve - i sliku i zvuk sam imao.
Tih 75kn bi vjerojatno skratilo ljudima muku i porihtalo Home Cinemu za prijem svega i svačega, što je ok. Nekome se neda to istraživati samome, pa mu ovo skrati muku. A i kasnije dobro dođu ti codeci, vjerojatno.

Nego, sad sam se sjetio da sam ja uspio na čistoj instalaciji Windowsa XP SP2, instaliravši samo HomeCinemu (neku beta verziju, ubij me ako znam koju) i PowerDVD 7-icu (radi codeca za H.264/AVC) dobiti također sliku i zvuk na svim SD/HD kanalima u Zagrebu. Radilo je bez problema dok nisam počeo ostale programe za gledanje instaliravati (onda se valjda nešta pogoršalo).
Tako da, meni osobno taj upgrade kit nije potreban, ali dobro će doći većini (koji su ljeni ).

EDIT:
NOXON trenutačno nema Help-a. Piše "The manual will follow soon"

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 20.05.2008. u 01:44.
Vuco je offline   Reply With Quote