View Single Post
Staro 19.05.2008., 11:07   #12
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
prije svega. odlicne komponente. saroliki asortiman.zanimljivo.

evo ti savjet od korisnika tih zalman blokova. meni svi lijepo naljezu na meme i mosove i gpu. veci je problem, hebem im sestre ruzne, kaj su stavili sugave male serafice koji bi to sve trebali povezati na karticu. a oni, stari moj, imaju tenziju puknuca. pri prvom slaganju su mi na jednom bloku DVA navoja popustila i jedan seraf je puknuo, no bez ikakve frke su mi ih zamjenili novima.
a sad sam skuzio da je jedan od 4 serafa na gpu popustio, citaj pukao. vjerujem da ce to ici pod garanciju, no najjebenije me to zivcira.

sam blok hladi odlicno, mada bi vise volio vidjeti 10mm prikljucnice, jer si ovako ogranicen na 8mm crijeva. i nemam prituzbi na naljeganje, jer dobijes u kompletu termalnu traku koja jako dobro popuni svaku neravninu ako postoji.

PAZI!! jedan trik..ja kod prvog slaganja i upasivanja, srecom odmah skuzio, nisam odljepio jednu stranu zastitne folije s te termalne trake.ono, ko radi i grijesi, no s time nije blok nalijegao kako treba. mozda, ali mozda da probas to provjeriti,jer mozda mozes izvuci neravninu s time, ako vec ona postoji.

s druge strane, glupavo je slozeno to kaj neznas koliko treba kaj stegnuti. ako olabavis, upitno je koliko hladi, no jos je gore sve stegnuti, jer blok izvitoperi karticu a i serafi puknu (ne, nisam stezao ko manijak, vec je kombinacija tanki seraf u aluminiju prelosa kombinacija). da, svine je po dijagonali. uglavnom, koliko je fensi smensi, i dobro hladi, toliko su ga pomalo tehnicki ujebali.

ako trebas savjete, samo pitaj.

I VAZNO!! rekao bi NAJVAZNIJE KOD TOG BLOKA!!!
budem ti postao slike, na kucnom kompu su mi. MORAS zastiti mosove od dodira s blokom. to nije greska u konstrukciji, vec je to tvoja sreca, koliko imas UREDNO slozenu karticu.citaj, zavisi od proizvodaca koliko je uredan u svojem poslu.
naime, ti mosovi trebaju biti lijepo i uredno zalemljeni, u jednoj ravnini. no, iskustva iz upotrebe pokazuju da su u nekim slucajevima zalemljeni onak, sve i svakak, izlaze iz neke zamisljene ravne crte, pa dolazi do mogucnosti zbog MALO MJESTA izmedu njih i samog bloka da dodirnu blok, a kako su pod strujom, katastrofa je neizbjezna.
to se rijesi postavljanjem, citaj oblacenjem mosova u izolir traku, te tako rijesis taj problem.
ja sam userafio blokove, i posto znam gdje treba gledati i mjeriti, vidio sam da su mosovi super ravno zalemljeni (dragi gigabyte ) pa da ne diraju blok, no ipak sam stavio izolirku da anuliram bilo kakvu mogucnost te katastrofe.

eto, to je sve kaj znam o njima. slike sljede