View Single Post
Staro 19.05.2008., 11:00   #10
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor karlito Pregled postova
dobro si zaključio i vjerujem da će ti mnogi s ovog, a i ostalih foruma odgovoriti isto, za gejming u današnje vrijeme ti nisu potrebne 4 jezgre....

...šta se tiće OS-a, nemaš 64bitnu verziju, tak da ti 4Gb rama niti nije prepoznato....po tvojoj priči mi se čini da neznaš tu stavku....možda se varam....

...za rame ti nemogu reći kakav im je Oc potencijal, jer to jednostavno treba probati....

....nikad nisam koristio Vistu, a sad svako kaže drugačije, jedni pljuju po njoj jer troši puno resursa i žale se da je slaba za gejmanje, drugi ju pak dižu u nebesa, a sve se svodi na to kako ju podesiš (tweakove)...

....moj savjet ti je da uzmeš 2x1Gb Kingmax 800Mhz, to bi te došlo kakvih 250kn, lupi si gore Xp (na njemu ti bude dosta 2Gb) i uči se klokat, lagano ih diži, vjeruj mi, ja sam bio zaprepašten kad sam vidio dokle idu....imaš i poseban thread baš o Oc-u tih kingmaxića....link

...odluka je na tebi....
Hehehe...hvala na odgovoru, ali nije da ne znam OC...hehehe.....prvi komp mi je bio Atari pa onda znas koliko dugo prckam po kompovima i koliko ih je proslo kroz moje ruke....
Makar eto, nisam nikada probao OC ddr2 memu i ovaj Athlon koji sada imam posto sam do negdjeprije koristio jos "obicni" ddr....no danas cu se time poigrati ako cu imati vremena...nisam bas ljubitelj tih "default" vrijednosti hardveraja!
Od kada sam dao prije cca. 3 god za Kingmax HC ddr500 dao nekih 1800 kn za 2 x 512 MB i kako sam se razocarao, od onda vise ne kupujem taj Kingmax.....znam da nije neki razlog, ali eto...zgadili mi se....nisam ih mogao nista OC, a kao na defaultu su trebali raditi na 500 MHz!
Isto tako ne bih stavljao manje memorije nego imam, mozda jedino neku brzu koja se da dobro OC, ali da je i dalje u kompu upiknuto 4 GB. Hmmm...vidjeti cemo danas kako se ova moja ponasa kada se OC, makar nekako sumnjam u njen "potencijal".
Isto tako u vezi ram-a....znam da 32-bitni OS ne prepoznaje 4 GB, ali eto....meni sada na Visti sa SP1 lijepo pise "Memory: 4 GB", dok nisam imao SP1 nije bilo tako...e sada, to moze biti i ono "...pise na plotu xxx pa ga ne xxx"
I da..ne znaci ako sam ovdje kao "novi" da sam bas tolika neznalica.....a nije bas ni da sam popio svu pamet svijeta u vezi kompova!
Zahvaljujem ekipa na odgovorima i usitinu cijenim kada mi netko da normalan odgovor, a ne neke gluposti o kojima tu uopce nije rijec....

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote