Citiraj:
Autor karlito
@win32, Majo ti je sve dobro rekao, za igre ti bude taj tvoj Athlon dobar još jedno vrijeme....da ideš na 4 jezgre, pošto gejmaš nikad ti ove 2 jezgre nebi bile iskorištene, a ni da radiš u nekim teškim programima, tak da po meni neisplativi upgrade sa tvoje situacije....
....kaj se tiče meme imaš 4Gb, a to da kupiš memu s većom brzinom u igrama nećeš osijetit, a i postavlja se pitanje gdje to uopće osijetiš....koji opće OS imaš, dal su ti prepoznate 4Ggige ???
|
E vidis....to cijenim....tocno lijepo sroceni odgovor na moj post, u kojemu sam dobio sve info koje su mi trebale, a ne neka podjebavanja.....bez uvrede.

Upravo o tome si razmisljam....o jezgrama.....jer ne vidim prednost quad proceva nad dual core kod igranja.....a bas apsolutno nikakvim programiranjem se ne bavim!
OS koji koristim je Vista Ultimate + "famozni" SP1...naravno 32-bit.....ali mislim da danas opet stavljam gore XP iz jednoga razloga, a to je sto mnoge igre koje imam ne mogu na Visti pokreniti...niti kada podesim da bude kompatibilna sa ovime ili onime.....a ipak komp mi sluzi za igranje. Isto tako nisam fan onih svih "dida-mida" i svjetlucavih stravrcica po OS-u i nisam jedan od onih koji su stavljali "Vista transformation pack" na XP i to im je bilo bas super jer sve "bljest" i tako to....tako da ipak i nevidim nakon cca 2 mj. drezenja sa Vistom neke njene prednosi u odnosu na XP (osim sto trosi puno memorije), a i na XP-u ipak znam puno vise "caka".....eh, nes' ti staroga konja....

No, da se ostavimo OS-a koji je ipak za neki drugi topic....dosli smo do zakljucka da se meni kao tzv. "gejmeru" ne isplati prelaziti na quad....
Eto, jedino me kopkaju ti rami jer ne znam koliko se ovi bas moji daju OC.....a rami su danas pa i oni tzv. "high end" ipak jeftini...