View Single Post
Staro 19.05.2008., 07:58   #98
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja i dalje nikako nisam uvjeren u vjerodostojnost tog istraživanja kao znanstvenog rada, ja priznajem dvije stvari prije svega a) znanstveno utemeljene dokaze i b) vlastito iskustvo...
Jedino ako niti jednoga od ovo dvoje nemam na raspolaganju može ić neko tuđe istraživanje i iskustvo, nije problem broj diskova tj veličina uzorka nego kako su ti uzorci skupljeni i obrađeni, po kojim kriterijima itd...

Ja sam radio dovoljno znanosti da znam kakve se sve zamke skrivaju, tvoja tvrdnja ima logike kao takva ali jednostavno to što ima logiku ne znači da je time dokazana, a ona tablica od google ne dokazuje baš ništa...

zašto? Zato jer nemožeš primjerice reći dali je veća temperatura uzrok štete ili je veća temperatura indikacija "lošije uspjelog" diska jer se radi nesavršenosti izrade više grijao i time dal je crkao od greške u proizvodnji ili temperature... A to je zato jer se ne uzima u obzir vanjska temperatura zraka na kojoj je disk radio...

Ima toga još ali vjerujem da shvaćaš poantu... Čak niti metanalize (vjeroajtno je to tim sistemom rađeno) nisu svemoćne, naime i teška statistika se oslanja na vjerodostojnost podataka koji se ubacuju...