Citiraj:
Autor srale7
"Prednosti i nedostaci branciranih konfiguracija"
Jel to ima veze s brancinima?
Nego daj nam malo pojasni zasto ti treaba kom i zasto razmisljas o kupovini brand name kompa?
Kao sto su ti decki vec rekli, obicno su tu starije komponente, koje cesto puta ne opravdavaju cijenu.. IMHO je da su brand name racunala neisplativa..
Ali postoje ti "polu brand" racunala tipa http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/667
|
Heh, nemam običaj gledati u tipkovnicu dok tipkam, pa sam stisnuo c umjesto d.
A brancini su bili danas na gradelama, pa...
No dobro... Kako sam u prvom postu napisao, trenutko ne kupujem ništa, nego me zanimalo što je bolje.
Ja sam recimo pred par godina naručio na internetu IQ računalo, imaju konfigurator tako da se može nešto izmijeniti i stvar funkcionira i dan danas. Samo mi se čini da je sada ponuda nikakva, oni konkretno imaju 2-3 računala koja se daju konfigurirati, a pred par godina ih je bilo 3 puta više...
Sam nebi ništa slagao, budući da se ne razumijem baš u to što ide s čim. Zato sam pitao što je onda bolje uzeti konfiguraciju od dućana, ili konfiguraciju od npr. HP-a.
Neka logika mi kaže da su te konfiguracije složene baš da to bude sve kako treba, a recimo trgovine uvale unutra ponešto čega se treba riješiti sa skladišta. Ali opet, tu postoji mogućnost nekih izmjena, a kod brandiranih baš i ne.
Zato nezna što je bolje/pametnije/pouzdanije. Evo recimo baš za mene -projektiranje u CAD-u, 3D, internet, ma sve živo ustvari osim igrica. Ja mislim da je tu najbitnije jaki procestor, najbolja grafika, puno RAM-a, i hard disca.
Sve mora raditi ko urica, bez ikakvih rušenja sistema i sličnog.
Sada radim samo i isključivo na laptopu od HP-a, komp mi je više kao neki server za pohranu svega gore i umrežavanje s printerima, tako da mi s laptopa nema nikakvih kabela i sl. I na kompu tom imam sve programe, a na laptopu mi je samo nužno za rad, kako ga nebi zatrpavao bezveze nepotrebnim stvarima, pa da u pra mjeseci postane usporen i tako to...