View Single Post
Staro 18.05.2008., 15:13   #6
Purica/Tamara55
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Laptop je Forcebook Extreme (Clevo M570A) sa 7800 GTX Go. Garancija mu je istekla prije 3 mjeseca, a prije mjesec dana sam ga otvorio, očistio od prašine i promijenio pastu na procu i grafi. Bio sam prisiljen to napravit jer se laptop počeo brejkat zbog pregrijavanja grafičke. Oko heatpipeova i krilca po kojima puše glavni ventilator su se stvorila 2 zidića od prašine gdje je bilo čak i kose i dlaka.
Nakon čišćenja temperature su naglo pale, grafička pod punim opterećenjem nije prelazila 53 celzijusa, a prije čišćenja se temperatura držala blizu 60.

Sada kad je prije kojih tjedan dana zatoplilo, počeo se opet lap brejkat. Kad temperatura grafičke dosegne 56 stupnja, ekran se zacrni, zvuk zašteka i moram ga ugasit ili se sam resetira nakon pola minute.

Isprve sam stavio malo paste i brzo bi se zbrejkao, onda sam stavio još više pa je dulje mogao izdržat, sad imam divljački puno paste pa sad može najduže izdržat prije nego kihne.

Ventovi su svi čitavi, jednako dobro rade kao i prije, jedino je pasta stara već godinu i 5 mjeseci. Možda zato slabije provodi toplinu? Makar je cijelo vrijeme stajala u tubici.

I gdje ima za kupit AC MX-2? Vidim da je u Linksu i drugdje nema.
U najgorem slučaju ću morat kupit ono hlađenje za laptope.