View Single Post
Staro 18.05.2008., 13:55   #656
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne krivo si mene i stuca shvatio, ti imaš pravo na ostvarenje garancije, i time na zamjenu za drugi proizvod ako ovaj nemože biti popravljen (zanemarimo sad ovo dal mora biti isti sličan ili različit nek stoji po strani zasad) i ponuđena ti je zamjena za isti tj bolji (po mom mišljenju) i to je bila čak i solidn aponuda za HR mjerila, ako nisi htio to imao si pravo tražiti povrat novca (sad dal je to puni iznos ili zadnja cjena je stvar trgovine, doista jest jer jednostavno to nije precizirano) i taj novac si mogao potrošiti kod njih ili bilo gdje drugdje...

Da si odabrao to potrošiti kod njih recimo da si kupio MSI 8800GT OC 512 primjerice (ko što je ova moja) i na nju bi tada dobio 36mj garancije i račun i sve, nema nikavog plaćanja na crno i brisanja garancije to je prijevara ali kao što sam gore rekao ako ti je iznos za koji si prevaren manji od cifre - možeš se žalit upravi vodovoda, to ti je nažalost HR stvarnost...

Da si odabrao uzeti ovu 8600GT isto su ti po zakonu dužni dati novu garanciju u punom trajanju jer je proizvod zamjenjen, a nije popravljen, isto bi dobio da su ti dali karticu identičnu tvojoj u svakom pogledu, dakle samo da je neko primjerice zalemio nove kondenzatore na tvoju grafu i tako je porpavio (zna se da je tvoja po serijskom broju na istoj) imaju ti pravo produljiti garanciju za tolko kolko je bila kod njih i to je to, ako je mjenjana za bilo koju drugu (sa drugiim brojem) bila ona nova ili polovna (makar po ZOOu ti kod kupovine nove robe možeš "polovnu" ili "testiranu" karticu odbiti jer je tamo naveden "raskid ugovora radi davanja proizvoda na korištenje trećoj osobi", dakle ako kupuješ novo oni su ti dužni novo i dati ali neznam odnosi li se to na reklamacije) ide na nju garancija kao da je nova i to u punom trajanju - dakle sve da je 7600GT koja je jučer stigla sa popravka (nečija tuđa) ti imaš (primjerice) 24mj na nju jer si dobio drugu karticu...
OK? Tako piše u zakonu i tako mora biti (teoretski ako se zanemari onaj problem sa iznosom koji te praktički dikvalificira u startu) ali neke stvari jednostavno ne pišu ma kolko god mi voljeli da bude tako...

Posebno se treba čuvati toga da se daje originalne papire i da se ostavlja bilo što na reklamacijama bez papira tebi daje to zaprimljeno, ja da idem nešto reklamirati (nakon jedne eskapade sa Muljom u kojoj su mi prodali sličnu foru ko tebi sajednom pločom) tražio bi napismeno sve, pa da vidiš kako se odma sve sredi na tvoje zadovoljstvo, ovako kad si ti njima sve predao sa grafom (vjerojatno su ti uzeli i račun i garantni list kod zaprimanja a dali možda neku bezveznu "nažvrljao jura" cedulju ako i to) ti si njima izvrgnut na milost i nemilost jer nema dokaza da si uopće išta kupio osim ako si plaćao kreditnom karticom i imaš cedulju (to je jedan od razloga zašto ja iste čuvam ako već kupujem na karticu) nemaš dokaza da si izveo ikad plaćanje i išta uopće kod njih kupio...

I i dalje velim, da ima papaka među trgovcima - ima, ali brijem da ipak to nije samo od sebe tako ispalo, možda sam u krivu... Nevezano uz sve ovo zadnje je definitivno bilo nekorektno i protupravno jer za bilo kakvu doplatu moraš dobit račun i to sa navedenim osnovnim i doplatnim iznosom i moraš dobit garanciju na kupljenu robu u punom trajanju...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 18.05.2008. u 14:08.
yedwy je offline   Reply With Quote