Da ta fraza uporabna vriejdnost je zanimljiva, dobro si to primjetio...
Upravo u tome i je cjeli problem, naime da bi zakonski ustanovio da nešto ima ili nema "istu uporabnu vrijednost" morao bi prvo odabrati i definirati parametre po kojima ćeš to ustanoviti, onda bi sud trebao odrediti i platiti vještaka da ustanovi zvanično da to je ili nije "iste upraobne virijednosti", ovako to je zapravo lov u mutnom, bolje rečno jedino relevantno su specifikacije, i baš zato je to u ITu šlakljivo, primjerice najčešće nije vnavedeno na deklaraciji npr kolko VS/PS neka grafa ima, ali je navedena veličina memorijei takt jezgre, i onda dođeš do onog sistema da čovjeku za x850XL nude x1650 ili da za 7900GTX imaš ponudu 8600GT... Tja...
Posebno je problem što za tako male iznose niti nemožeš podići tužbu za nadoknadu štete jer mislim da je 5000 kn limit (ako nije promjenjen) tako da sve da te i otkantaju i izbace iz trgovine ko pesa - nemožeš im baš ništa osim ne kupovati kod njih ništa...
Inače pročitao sam ovo kaj si napisao jako dobro ono na neviđeno upravo to znači što si ti rekao, namjerno sam to formulirao drugačije da nebi samo "na daljinu" bilo jer postoje uvjeti za raskid ugovora i ako je kupljeno hand to hand pod točno određenim okolnostima...
I da znam koje su promjene (okvirno) predložene u tom zakonu i turst me - ako nije izglasan definitivno nije na snazi, ma što god neko pričao o tome, možda je u nekim pravilnicima firmi ili gospodarske komore ili nečem sličnom ali u knjizi zakona sigurno nije, a dok god nije tamo sudski ti si nadrapao ako se na njega pozivaš...