Citiraj:
Autor yedwy
Nisi dobro čitao tih 8 dana je za kupnju na neviđeno dakle preko weba/kataloga i sl ne kad si ušetao i kupio...
Točno amortizacija kao takva nije uopće definirana u zakonu, samo je data mogućnost za istu u smislu raskida ugovora i promjene ugovora, zato i imaš trgovine koje bez pitanja vraćaju svu lovu i trgovine koje nedaju niti lipu do bola...
I ne nemora ići za isti proizvod, proizvod mora biti sličan tj da budem precizniiji mora imati svojstva primjerena za tu uporabu za koju je kupljen, to ne uključuje ime proizvođača već da je funkcionalno isti...
Rekao sam u prvom postu oko ovoga što o tome svemu mislim i kod toga stojim i dalje...
|
Ti mene nisi dobro procitao , 8 dana je za tzv. kupovinu na daljinu , i u tu kategoriju ulaze webshopovi , telefonska i tv prodaja kao i prodaje preko poste ...

a po tome novom sto stoji negdje u ladici je 8 dana za sve oblike kupovine , i uvedeno je dakle novo pravo kupca da robu smije vratiti zbog bilo kojeg oblika nezadvoljstva sa proizvodom - i taj zakon mora u primjenu sto prije zbog naravno uskladjivanja sa EU i na jednom mjestu u clanku sam cak nasao da vec vrijedi , odnosno da je u upotrebi sto sumnjam da je istina . Ak cemo u dubinu - kod zamjene se spominje zanimljiv termin ,a to je Uporabna vrijednost - i to je vrlo diskutabilna kategorija , jer svatko moze to protumaciti na svoj nacin ... a tako i rade ...
Pa svatko od nas ima pravo na svoje misljenje , i meni je super kad ljudi svoje izraze , ne volim ljude bez kicme , a cjenim dobru argumentiranu diskusiju , uostalom zato smo i ovdje ...