View Single Post
Staro 18.05.2008., 13:09   #650
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
U zakonu je svasta navedeno , i po zakonu nema amortizacije za trgovacku robu koju tu spominju , zatim po zakonu bi moralo u roku 8 dana od kupnje vracati puni iznos bez puno pitanja zasto i gdje si kupio , a ima i drugih zanimljivih stavki iz novog zakona , koji slucajno trenutno proucavam za jedan seminar , jedino problem svega toga je sto to nije na snazi , dakle nove odredbe postoje samo kao mrtvo slovo na papiru a jos uvijek za povrat vrijedi samo onaj apsurd o kupovini na daljinu , i pitanje je kad ce nove odredbe za. o zastiti potrosca u punu upotrebu ... A zamjena u slucaju reklamacije ak cemo bas po zakonu - mora ici za isti proizvod , dakle isti model istog proizvodjaca i tu nema puno mudrovanja , ako nema tocno tog istog onda se sa ostecenim moze dogovoriti drugi proizvod koji ne mora biti ekvivalent ili povrat sredstava ... ali kod nas dobavljaci i trgovci stavljaju na svoje garantne listove i racune vec stvari koje su protivne zakonom , poput Za kupljenu robu ne vracamo novce ili mijenjamo za drugu , ili kod na jednom garantom listu sam vidio da Dobavljac zadrzava diskrecijsko pravo bezuvjetne zamjene proizvoda !!! ( sto god to znacilo ) , imam tu hrpu primjera iz prakse jer fuckas teoriju bez prakse i sve upucuje na to da bi inspektorat mogao napisati milione kuna globe i vjerojatno neke trgovce i zatvoriti ...
Svaka cast prijateljuZao mi je sto onda nisam imao racunalo da malo proucim zakon ,jer sam mu bio nesto spominjao zakon ,a on je tvrdio da to nije istina i tako su me preveslali u tome.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote