Evo treba mi mala pomoc oko odabira novog kucista i hladenja.
Vec neko vrijeme mi komp radi 24/7 zato sto na njemu imam pokrenut server koji mi treba za neke stvari oko posla. Problem je u tome sto mi se komp nalazi u sobi u kojoj spavam (rekli bi ljudi spavaca soba

), pa mi je naravno smeta buka koju proizvodi, ali i cini mi se da je pala kvaliteta zraka u sobi (cijeli koncept toga da mi je zrak u sobi zapravo proizveden filtracijom kroz hrpu kulera, računalnih koponenti i prašine na njima mi se ne svida bas). Ako se nije moglo skuzit iz ovog pasua trenutacno ne spavam bas najbolje
Na raspolaganju je buđet do 3000kn, koji se moze jos malo rastegnut ak ce bit potrebno.
Velicina kucista nije bitna, dakle midi i big tower su u igri, jedino sto mi je zapravo bitno kod kucista je da ima "ona vratasca s prednje strane koja pokrivaju DVD driveove", kao kod Chiefteca, i da je po mogucnosti srebrno-crne boje (jer mi je sve ostalo u toj boji).
Kod hladenja je najveca dilema, tu stvarno neznam sta bi, osim da zelim da bude cim tise. Overclockinga nece bit. Zapravo mi je dilema, uzeti vodeno hladenje ili ne. Iz onoga sto sam gore napiso vidi se da bas vise i nisam neki ljubitelj zracnog hladenja.
Konfiguracija: amd 5000+, hd2900, ASRock AM2XLI-eSATA2, Hiper 400W (ostalo mislim da nije bitno sto se tice hladenja)
Pa evo molio bi vase preporuke i komentare.