View Single Post
Staro 18.05.2008., 04:34   #65
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Laički

Koristim Vistu x64 i zasada mi se čini dosta stabila, tj. imao sam jedan BSOD, a uspostavilo se da ga je uzrokovao weatherbug gadget

Vista +
-Brže loadanje aplikacija (jest da Vista sili punjenje RAMa, ali ovo je jako važno prosječnim korisnicima, a pogotovo onim živčanim noobovima koji misle da komp mora sve izvršavati u roku od 0.1s, bilo da je riječ o loadanju firefoxa, podizanju sustava, loadanju levela njihove omiljene igre ili prženju DVDa...)

-Oku ugodnije sučelje, sve ima onaj neki efekt prijelaza što lijepo izgleda, no ovo i nije prava prednost nego samo jedan plus

-Sigurnija
-Podrška za DX10
- Brža detekcija WLAN mreža

Vista -
-Obvezno korištenje potpisanih drivera (barem kod x64)
-Idiotski start menu (onaj kod XPa mi je idealan)
-Zauzeće CPUa i RAMa

ne mogu se sada svega sjetiti, ali mislim da ćemo kroz godinu dana svi biti na Vistix64 jer ima sve više aplikacija koje jedu RAM i 4GB će uskoro postati malo. Isto tako kroz 2 godine bi mogla biti navala dx10 naslova, a sumnjam da će netko čekati sljedeće Windowse i 2010 godinu.

Isprobao sam Vistu i zasada ostajem na njoj...
I svejedno, iako sam rekao i iako si me citirao da me ne zanima kako nesto izlgleda ti to opet spominjes. No okej, sve 5.

Ja ti mogu rec da ja brze loadanje aplikacija nisam vidio, moguce da su ti sve ove vizualne stavke odvukle paznju za vrijeme loadanja pa ti je to promaklo.
Sigurnija? Pricekaj par mjeseci. Jedino ako nisi ugasio UAC.

DX10: kakve ti koristi od toga imas?

Brza detekcija wlan mreza: niti kod toga se ne bih slozio, bar ne u mom slucaju.
I da, koga briga ako detekcija mreze traje citavih prevelikih 5 sec vise? To mozda odgovara nekome tko stalno trazi AP-ove. Iz toga zakljucujem da se koristi u mutnim vodama. Ako imas lap, i ako stalno ides okolo, naravno da ces imati par APova sa faksa i pokojeg kafica kao i kod kuce vec unesene u postavke, tako da nema nikakvog trazenja mreze, vec samo kad je mreza u domasaju automatic se spoji...

Btw koristis li sp1?