To je u biti E3 demo koji je eto slučajno po cijeloj kugli zemaljskoj završio.
I u igri dok se loada ako se ne varam piše nešto tipa : Made for E3 purpose only nešto u tom smislu....
U svakom slučaju da se naslutit da su ga namjerno pustili i to na način da ai izrazito loše reagira tako da se nemožete naigrat nego samo vidit atmosferu, a ona je nevjerojatna bar onako na prvi dojam. Kad sam došo do neke crkvice pa u full dinamičkom osvjetljenju baterijom unutra prošaro od onih sjena me jeza lagana uhvatila.... Ali texture su mi stvarno impresivne. Sve je prepuno bump mapinga a ono drvo istrunulu kako izgleda , pa kad vidite kamen ludnica , a zahrđale skale omg.
Još najimpresivnije su mi bile sjene od trave pod dx-om 10. Samo igra mi se toliko brutalno bolje ponaša pod xp-om da padam u napast igrat na dx9 bez problema ako ne uspjem ugradat dok puna verzija izađe.
Uglavnom ako bude i multi dobar razmišljam o kupnji igre za prave pinđe.
 Prvi stalker mi je nakon prvog igranja ostavi totalno ne sređene dojmove. S jedne strane odlična atmosfera ali opet bugovito nekako sve, a ono koliko je metaka trebalo sprašit u protivnika da ne govorim. Da nije bilo onog reality moda ne bi nikako ni igro...... Međutim igru nikad nisam završio pred kraj mi toliko dosadila da ipak želim vidit cijeli clear sky prije nego se odlučim.....