View Single Post
Staro 16.05.2008., 13:13   #4
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
NHF ali napisao sam,bar ja..bibliju na ovom forumu o X-fi procesorima i karticama,pošto sam imao i music i gamer,razlika je izvedbe..krenimo redom,neke sličnosti i razlike..

X-fi Gamer :
low profile
nešto skuplja od musica,retail u linksu
koristi isti software i ima isti audio procesor
znači iste mogućnosti

X-fi music :
rijetko dolazi kao retail,nekom bitno,većini ne
rekli smo isti software
ima više izlaza od Gamera,kao i činjenica da dolazi u X-fi Platinum kompletu, opet,nekom bitno..većini ne
pa ideš logikom ako ju prodaju sa I/O bayeom pod Platinum oznakom,to nešt i valja

specse kao i reviewe potraži na www.creative.com

Mogu ti reći da se naspram AudigySE-a i Audigy dvojke osjeti značajnija razlika nego recimo Audigya četvorke..nemam sad direktnu usporedbu Audigy2 i X-fi music/gamer procesora ali tu će i dobro doći..

Mogu ti samo napisati neke subjektivne dojmove..

1.zvuk je nešto,kako bi rekli u Creativeu,crispier..znači čišći..valjda dijelom i zbog x-fi crystalizera
2. možda je presubjektivno za napisati,ali igre koje koriste EAX 5.0 stvarno zvuče dobro,i na prosječnim X530 zvučnicima pozicioniranje je odlično,Creative navodi rasterećenje od 15% što je malo preoptimistično IMHO,ali i da je 5-10%,to je veliki uspjeh za CPU.
3.čini mi se..ovo nije potvrđeno..da x-fi procesor ima veći frekvencijski raspon,to moram na kutiji pogledati..ali teško ga koji komercijalni zvučnici mogu popratiti
4. potpuna ASIO 2.0 podrška..to ne vjerujem da ima Audigy2
5. 24-bit HW zvuk,soundfont sampling i 3D MIDI,to vjerujem da ima i audigy2 ali x-fi je moćniji proc
6. dobiješ 5.1 Cyberlink powerDVD u bundleu da DTS i Dolby HW podrškom, opet,nekom bitno,većini ne..mene veseli
7. X-fi CMSS 3D - dio softwarea,veoma dobro opet odrađuje pozicioniranje, od igara,DVD-a,pa čak i mp3ca u 5.1 modu
8. za kraj bi ostavio nešto jako dvojbeno..ukoliko si zadovoljan sa Audigy2, ja osobno ne bi išao na X-fi..ukoliko smatraš da ti treba nešto moćnije, razmisli o music izvedbi..jasno,ako imaš i love za to..posjeti svakako creative.com pogledaj modele,i usporedi ih sa svojom..

Audigy2 ZS 7.1 je vrhunski Audigy2 model..al opet,danas je X-fi music dobavljiv,kao i gamer,a procesor je ipak moćniji..svoju prodaš za 300,350,ovu kupiš za 500..i dobro,sve štima.Imaš 2g garancije..i super.

Sretno s kupovinom,the dream.
thedream je offline   Reply With Quote