ako se mene pita, osobno više nikada nebi kupio quartz sat. Valjda jer volim određene tipove satova (ronilački, u kojima je automatic must have), valjda jer , jednom kad iskusiš automatik ne vračaš se na quartz. Eventualno Eco-drive ili Kinetic....ili Seiko Spring Drive, dobro nečemo tako daleko. Automatic dosta ljudi ne voli upravo radi nepreciznosti, brige o satu, pod ovim mislim na nošenje radi navijanja, dok quartz nosiš kad ti je volja. Međutim, kada uzmeš automatic u ruke, malo odvineš krunicu, dok vidiš kvalitetu pokretaja kazaljki i finoču...teško koji quartz mehanizam može to pokazati, eventualno ETA superquartz ili prije spomenuti Spring Drive by Seiko. Još jedno, servisni interval automatica je do nekoliko puta duži neko kog quartza, nisu toliko podložni temperaturnim promjenama, i ne moraš brinuti da bude ostao "bez struje" .
Za 1000 eura možeš kupiti več lijep automatic, Tag ili Oris...ali ne kod nas. Vjeruj mi, idi u austriju ili ako možeš u švicarsku, isplativije je definitivno.
Evo svi ste počeli pokazivati čukice,pa da i ja svoju izložim
Riječ je o Seiko SKX779 Black Monster
http://i243.photobucket.com/albums/f...a/DSC04075.jpg