View Single Post
Staro 15.05.2008., 10:07   #1
e_grunf
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
PCMCIA adapter za paralelni port

Na laptopu (Dell 620) nemam paralelni port, a treba mi. Zna li netko za neki PCMCIA adapter za paralelni port koji uvijek radi? Probao sam neke adaptere, ali nijedan nije bio 100% funkcionalan. A imam docking za laptop i na njemu paralelni port i 100% je funkcionalan.

Radi se o tome da preko "običnih" adaptera (najčešće USB) mogu raditi samo aplikacije koje koriste printer drajvere u windowsima. Međutim aplikacije koje koriste drajvere na nižim nivoima operativnog sustava obično ne vide printer port. Tako svi redom USB>LPT adapteri u stvari ne funkcioniraju u 100% slučajeva. A ja baš imam takvu nezgodnu, nešto stariju aplikaciju. Probao sam neke PCMCIA>LPT adaptere i neki uopće ne rade, neki lijepo printaju, ali nijedan ne šalje podatke kad pokrenem "nezgodnu" aplikaciju. Ista ta aplikacija uredno radi ako laptop uštekam u docking sa LPT portom, ili kad instaliram tu istu aplikaciju na bilo koje računalo koje ima LPT port.
Zato me zanima da li je netko imao sličan problem i možda zna za neki adapter koji sigurno radi.

Zadnje izmijenjeno od: e_grunf. 16.05.2008. u 13:23. Razlog: pojašnjenje problema
e_grunf je offline   Reply With Quote