Isprike moderatorima ako je ova tema po 157 put

ali u procesu sam kupnje novog tv-a, i par savjeta bi mi dobro došlo.. pa ako možete, pustite temu 2-3 dana, onda slobodno u smeće
Uglavnom, idem po točkama da je lakše pratiti:
1. Kupujem TV isključivo za gledanje programa (znači ne interesira me igranje PlayStationa ili slično..), ono šta mi je bitno da je slika čista i da je kontrast dobar obzirom da mi dosta svjetla tuče u sobu pa se ponekad dosta slabo vidi slika na postojećem tv-u, s tim u vezi sljedeće pitanje;
2. Kod kupnje tv-a i uz napomenu koju sam napisao koje to točno parametre moram gledat onda ->Kontrast: 8000:1 -> da bude što veći, ili?
3. Za kraj naravno uvijek aktualno pitanje -> LCD ili PLAZMA.. koliko ja shvaćam, LCD je nešto na šta ćemo se svi prije ili kasnije prebaciti, no opet da je plazma "akutalna" još par godina .. obzirom da ovaj tv kojeg kupujem ne bi mijenjao za 2-3 godine nego po mogućnosti da traje "čim duže".. šta bi bilo pametnije iz tog aspekta uzimati?
4. Koja marka tv-a? Nekako sam sklon Sony-ju i Panasonicu.. mislim da se medju njihovim modelima moze naci jako pristojni tv-i za 5-6 tis. kn. Jos neka preporuka, model tocno? Ili mozda jos neku drugu marku da uzmem u obzir..
Hvala unaprijed