Citiraj:
Autor Oiram
A kak da ja napravim to sad..ukljucio sam taj utp kabel u laptop i komp..i na laptopu ima FILES AND SETTINGS TRANSFER WIZARD..dali mogu i prek tog prebacit na komp?
|
ima dvije vrste kablova: jedan je za spajanje kompa sa routerom a drugi (patch mislim da mu je ime) je da se mozes spojiti sa dva kompa (dakle iz mrezne u mreznu). obadva su utp samo je razlika u tome koji je raspored zica. imas obadva za kupiti u svakom informatickom centru.
kad hoces sa ovim drugim kablom (patch) dovoljno je namjestiti ip adresu na jednom npr 192.168.1.1, na drugome 192.168.1.2. moraju biti u istoj workgrupi npr home. odes u My Network places i tamo imas od obadva kompa ono sto si sherao.
sa prvom opcijom namjestis u routeru (ako ga imas) da automatski dodjeljuje ip adrese (DHCP je enabled) i na postavkama mrezne kartice sve stavis na automatski i postavis ih u isti workgroup i to je to. odes u MnP i imas oba kompa....
ona prva solucija ti je brza i laksa, barem po meni i nemoras imati router (ako nemas adsl)
danijel