Evo, vratio se s posla i smontirao PC u novo kuciste. Vise mi je trebalo vremena za vadjenje komponenti iz starog kucista, koje je inace patuljak prema ovom.
Za sada to je dosta brzo ucinjeno, bez ucvrscivasnja zicanih formi, kablova. Vec sam spomenuo prije kako imam Tulca i ostale komponente koje skrtare u potrosnji struje - da se HEP rasplace..
Tako sam odmah izvadio ona dva Antecova ventilatora, a rupe cu zacepiti kako bi manje buke bjezalo van iz kucista. Temperatura u sobi je 23°C, u kucistu 28°C, proc je 35°C. Jedino covjek HDD Maxtor 6E040L0 fura oko 56 do 58°C sto nije kriticno za njega, koliko sam citao.
Ipak ce ispred njega doci neki ventilator, mozda spominjani Papst, ako bude odgovarajucih dimenzija, a dovoljno je da radi na 5 V, znam iz iskustva. Jednostavno volim kad su niske temperature, ipak traje duze. Ovaj model je za rad u rezimu 24 h (stalno) uz vracanje ispod 1% - kune se gospodin Maxtor svim i svacim..
Meni je svejedno, Ghost je cest gost, garancija 3 godine, no ne volim kvarove. Papsta sam, danas skupa s deckima trazio po firmi, koristimo ih za druge stvari, prevrnuli smo par tona opreme, nismo nasli nista, znamo da ih je cijela kutija "tamo".. onda smo kao razuman svijet ostavili stvar za ponedjeljak, ako ne nadjem doma nesto dobro, a znam da imam jedan necujan na 5V.. samo treba prevrnuti hrpu materijala..
Sada zbilja nema smisla, po noci, pomalo me bole ledja jer sam (pametnjakovic) sve radio na tepihu. Cuo sam kako neki ljudi sastavljaju uredjaje na stolu i ja to radim na poslu, ali to je zato sto me vole gnjaviti glupostima.

Jer, poznato je, dalje od tepiha nece nista pasti.
Mi genijalci smo cesto neshvaceni