View Single Post
Staro 14.05.2008., 06:44   #505
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja recimo svog ZERO-a drzim na 1200 cisto ono bezveze, ali vidim da bi komotno mogao na 900rpm drzati ovaj umjereni clock od 18% koliko je sad sa laganini povecanim naponom, nazalost ovaj moj flagship E6850 nece gotovo nimalo gore sa stock naponom, pa sam mu morao dati malo plina. Mozda bi i mogao, ali mi se nije dalo pretjerano igrati, ostario sam za te egzibicije

Sto se tice enkodiranja, tih 70% opterecenja ne uzmi zdravo za gotovo, opterecenje varira tijekom cijelog procesa, od 100% kod prolaza na videu, do malo manjeg opterecenja kod prolaza na audio dijelovima. Eh sad, ako natrpas 3D tranzicija posao se podosta uvecava i opterecenje raste. Na starom P4 2.6C@3.4GHz na Abit IC7 mi je trebalo otprilike duplo u odnosu na "ubaceni" materijal za enkodiranje, dakle ako natrpam sat i pol kadrova u jednu cjelinu i tranzicije izmedju, glazbu u nekim dijelovima gdje je zamor da ga eliminiram itd itd, trebalo mi je oko 3-3 i pol sata za taj posao. Na Core 2 se to gotovo ubrzalo do realnog vremena, znaci sat i pol da bude gotovo za i sat i pol, ali sve ovisi. Za povecanu frekvenciju pojma nemam koliko utjece, ali me i nije posebno briga, to si nagruvam vise onako fetisa radi, da ne radi na stocku bezveze
Dizel je offline