View Single Post
Staro 14.05.2008., 01:05   #504
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Vragu brige, nikad nisam imao hladnjak dulje od godinu-dvije, a ovaj ima 2 godine jamstva, tako da...jel, znas i sam.

@windfaker; slazem se s tim gazenjem da je pretjerano to sto im radi Orthos i OCCT, ali recimo ja imam sitaciju da pokupim 2-3h sa kamere i ostavljam to preko noci da se enkodira u mpeg2. Ne zelim bas da me doceka plavi ekran, a u tom enkodiranju nije daleko od gazenja u Orthosu, vjeruj mi. Mozda nije bas 100%, ali vecim dijelom 70-ak % je.
Sve 5,ali 100% vs 70% opterećenja su nebo i zemlja.
Isto kao što su quadovi vs dvojezgreni(po pitanju zagrijavanja,narafski).

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Top hladnjaci su mozda pretjerani za razuman OC, ali zaboravljas pojedinost da top hladnjak mogu spustiti na ispod 900 rpm i naklokati procesor na 20-30%[ovisno o modelu, neke i znatno vise koji imaju nizi stock] i da se procesor pri tome niti ne oznoji.

A tisina je prekrasna za spavanje, a ne da slusam urlik intel stock turbine na 3000 rpm
Nisam li ja digao quada za 30%?
"900RPM efekt" se može postići i sa većim case-om+izolacija(zvučna),poliranje,itd,itd...
No,malo je top hladnjaka koji su imuni na drop RPM-a,ako je suditi po review-ima...jako malo.Pogotovo pri OC-u.Tako da neznam baš...
Btw,koliko postotaka dobiješ u brzini enkodiranja ovisno o postotku OC-a?Mislim,govorimo poslu koji se ostavi "da se izvrši preko noći",dakle koliko je bitno hoće li se nešto enkodirati 9h ili 9.30?ako ti treba za posao,tj.točno u neko vrijeme sutradan npr,-startaš ga uvečer pola sata ranije -problem solved.Ovo je sada pomalo lakonski od mene,ali kužiš poantu.
Ja sam mislio više na real-time primjenu,interakciju,gdje možeš trenutno zamijetiti razliku(eo,pade mi napamet gejming,i sl.).Ali dobro,potrebe se razlikuju,naravno...
Btw intel stock bih etiketirao kao "bespredmetno" za bilo kakvu ulogu u ovoj priči