View Single Post
Staro 13.05.2008., 15:44   #3
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor hp compaq Pregled postova
Poštovanje,

Vidim da tu ima puno tema o printerima, ali konkretno mene zanima sljedeće:

Trebam printer za printanje kako crno bijelih, tako i color dokumenata, mjesečni ispis je 500-1500 stranica maksimalno. Sada imam color laserski printer OKI C3300, ali potrebno je mijenjati sve tonere i bubnjeve što mi nakon 2 godine korištenja nije isplativo.

Sada se nekako mislim da si uzmem od HP-a OfficeJet Pro L7590 All-in-One Printer, Fax, Scanner, Copier (CB822A) (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...-81409907.html), po cijeni od oko 2500 kn, što je manje nego li novi djelovi za OKI-ja. Uz to bi uzeo i neki manje crno/bijeli laserski printer, da smanjim troškove ispisa računa i dokumenata koji su samo crni tekst.

Moje je pitanje, dali je to ispravna odluka za printanje raznih materijala, između kojih ima i dosta prospekata u boji, sa slikama i tekstom, na papiru od 120g. To radim preko ljeta samo, nekih max. 200 primjeraka mjesečno (A4 dvostrani). Dali bi cijena tiska s ovim OfficeJet-om mogla biti OK, ako uzmemo u obzir da mi je sadašnja cijena (prosječna) 1 stranice oko 0,85 kn, i to samo toneri, ne računajući bubnjeve koji su eto sada za mijenjanje...

Sve ovisi o tome kako gledate na oficijelnu ponudu potrošnog materijala naspram alternativnih opcija. Ukratko razlika po jenom otisku je 1 : 10

Inače za vas bi bio idealano rješenje za iste novce HP Office Jet Pro K 550 Dtn + CISS. Znači dvije ladice +duplex + mreža + 400 ml tinte. Sve ostalo isto kao kod fficeJet Pro L7590 osim što nije MF.

Pogledajte si možda još neki Samsung ili Xerox MF uređaj. Imate za njih jeftine zamjenske tonere, međutim i u tom slučaju odnos cijene otiska je i dalje 1 : 10.
Adriatix je offline   Reply With Quote