View Single Post
Staro 12.05.2008., 21:15   #44
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
A kaj se tiče iritacije. Kod mene se u prosjeku svako 3 brijanje ili kad si ostavim malo dulju bradu i onda obrijem dogodi iritacija u obliku bijelih prištića. Nije jako, al ponekad poludim drugi dan kad se probudim i vidim da mi je vrat u prištićima, dakle iritacija se kod mene javlja ispod čeljusti. Promijenio sam rezač, al nisam zaštitnu foliju te je vjerojatno to razlog iritacije.
ccc

Pa ne brije se 007 u svakom Flemingovom
romanu bez razloga samo pod tusem.
Jednako tako i Charterisov Simon Templar
To je nekoch bilo u gospodskom Savile Row
bontonu svakog pravog genta.

Imam par prijatelja koji rano ujutro nakon
brijanja znaju izgledati kao da idu na zaruke
kod Idi Aminove kceri.

Za kožu koja lako plane nakon brijanja :

1) Nikad se brijati ujutro nakon dizanja dok je koza osjetljiva.
2) Prije brijanja, barem 10 minuta mlakom vodom se umiti i ne brisati vodu.
3) Staviti kap alkohola na britvicu ili isto tako na mrezicu brijaceg aparata, povrsina mora biti dezinficirana.
4) Koristi gel a ne pjenu. Moze cak i regenerator za kosu ili baby ulje. Kad je povrsina jako skliska i hidrantna, manje povrsine koze skidas dok brijes.
6) Nakon brijanja, neki blagi balsam koristi, nikakav aftershave. Samo balsam na bazi kreme koji odma epitalizira nadrazenu povrsinu.

Ako ovo postujes, mozes i sa najmizernijom plasticnjak jednokratnom britvicom napraviti posao a da pritom ne izgledas kao glavni lik iz Argentovog filma.

Sto se tiche aparata... bome jedno 15 godina ih ne koristim sigurno. Braun i Philips su mi bili najdrazi. Braun je imao nevjerovatno kvalitetnih modela pocetkom 90-ih, dok je jos proizvodio i audio opremu. Aprat moze nekad posluziti u brzini, ali brtiva je britva. Doduse ja mislim doslovno na britvu,pravu brijacku britvu. Ali s time se zbilja opsano brijati ako se zuri. Krivi dan bi mogao ostaviti autogram koji nebi tako brzo nestao sa face.

8
Visage je offline   Reply With Quote