View Single Post
Staro 12.05.2008., 16:27   #12
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne i nemoj govoriti u množini, već citiraj osobe kojih se ovo dotiče.

Samo ne znam kak se kućište s jednim svjetlećim ventilatorom razlikuje od tvornički zamišljenog. Isto kućište s jednim ventilatorom, a ako se nema prozirna stranica, niko ne bude ni znal da je nutra taj ventilator. S druge strane ženska koju spominješ ili bilo koja druga grafika na bočnoj stranici prolazi kao mod ako je nacrtana/urezana na stranicu od strane vlasnika i ako isti ima umjetničkog štiha. Kupiti gotovu grafiku i zalijepiti ju može svaki, pa opet taj svaki nije modder. Isto kak nije gamer onaj koji ima G15 + Razera i isto kak nije clocker onaj koji zna u RivaTuneru pomaknuti klizač za 10MHz.
Bez brige McG, oni kojih se ovo tiče prepoznaju se - vezano je na neke stvari koje su se događale prije... Nemam ja koga citirati, mislim da je sve manje više jasno. Pljuje se po proizvodima bez pologa, često i mlađi članovi koji preuzimaju sveto mšljenje starijih forumaša a da proizvod po kojem sustavno pljuju nisu nikada ni koristili. Smiješno, al TT je prokleto na meti, Genius ga slijedi u stopu a čak ni proizvodi poput l220 nisu pošteđeni.
S druge strane razumijem te potpuno, zboriš kao što ja mislim u ovom drugom dijelu. Naravno da je previše likova koji si zabrijavaju i nazivaju se modderima a kupuju gotova aftermarket riješenja i ne ulažu ni mrvu truda u projekt na kojem rade te često bespotrebno spamaju.
No ja nekako većim zlom vidim to što se u početku sijeku početnički trzaji novopečenog moddera bespotrebnim spamanjem o kvaliteti ili nekvaliteti njegovog kućišta. Mislim da je uvjeravanje čovjeka da je kupio izuzetno ružno kućište koje je smeće i niš ne vrijedi na njemu radit apsolutno bezobrazno, u najmanju ruku rečeno. Ne slažeš se?
A ovo što se tiče toga što je modd? Gle, ciljam na to da je modd već ona sitnica koju poduzmeš da izmjeniš tvornički look kućišta, ono što te veseli. Se sjeća tko od vas prvog venta koji je stavio na case? Nemoraš me baš doslovno shvaćat. Al kak zvat onda ono što je napravio Deadmen? Nije modding, a uloženo je puno truda i mozganja? Produkt je vizualno miljama atraktivniji od tvorničkog looka. Ako nije modding što je to onda? Turbo folk, Fleks? Meni to spada u modd. A sigurno i Deadmenu. I veseli ga, i hebe mu se za kisele komentare još kiselijih forumaša, I guess.

@ autor - imaš milju foruma modd tematike. Prosrčaj malo, skupi ideje i unakazi case, baci ga i kupi Chief . Što se tiče dobrog casea za modd, dobri su svi (dobro, osim TT-a da prekinem dalju raspravu i spam), ako imaš volje i ideju... Pogledaj Omegine i Plastišine moddove, ima odličnih smjernica.