View Single Post
Staro 12.05.2008., 10:40   #455
windfucker
Guest

Evo,ponukan ovim raspravama gore,moje skromno "viđenje situacije" glede današnjih procesora,coolera itd.itd.
Malo padataka iz prve ruke:
Kanta je ova iz profila,dakle Četveroglavi u lancima,i kako vidite,pretrpana je koječime (mislim da TV kartica ne piše ),i sve to upakirano u šugavoga Codegena midi,sa ventovima na 5V (nemam potenciometre),dakle jedan "granično privatljiv" protok (upuh 1x80mm & 1x120mm),straga vent 120 na napajanju (nije modan) i još jedna 120-ica na spomenutih 5V.
Btw,sad mi pade na pamet-kada opisujete "performanse" coolera i postate ovdje,zgodno bi bilo napomenuti ovo sa kućištem ,ventovima...otvorena/zatvorena bočna (moja,zatvorena) itd.,jer sve to itekako ima utjecaja na rezultat.I sobnu temp.,ako ju znate,naravno...(ja ju,npr. za vrijeme ovoga maloga bencha neznam.Pasta,recimo,pa...(ne)polirana baza...(kod mene sveprisutni AS5 i polu-polirana baza )
No,dobro.Radi se o kanti koja je poprilično tiha(i u postupku zamjene,btw),i postavkama koje bi se bez problema mogle držati 24/7,što se tiče eventualnih 99% mogućih potreba prosječnoga usera (ako i toliko).Dakle,jedan testić sa razumnim postavkama:

Voltaža po BIOS-u= 1.35V
V po CPU-Z= 1.328
V po EasyTune5 Pro= 1.375V
Temperature sa senzora vs core u prosjeku razlika za oko 5-6°C (više,naravno).

Ovo je "ad hoc" testić,moguće da bi išlo i sa nižim voltažama,no to niti je cilj ovoga posta,a i namjerno nisam cjepidlačio-neka se cooler malo oznoji

OCCT 1h & RealTemp (slika koja dovoljno govori za sebe):

Šljičice ža čjepidlake:

Zaključak:
Dobri stari TT BT

Malo za usporedbu ovo,recimo...

@Vin:Lijepo bi bilo kada bi nabacio koji SS ili link ako si već negdje posijao po Forumu...
Eto toliko od mene ovaj put.
LP

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.05.2008. u 11:03.