ne utjeće li elektronika i sklopovlje na kvalitetu same slike .. pa nije sama matrica monitor
Lenovo je jednostavno PRE sitan ... zasigurno je odlićan monitor ali za nekog koji radi dugo na monitoru kledat u sitna slova je napor za oći
Kada si cijeli dan na monitoru KVALITETA ti PRESTAJE BITI BITNA : i na sve mane svog monitora se s vremenom navikneš , a NAJBITNIJE je da ne umara i ne napreze oci ..
Kvaliteta boja i sl je jedino bitna ako zelis REALNE boJE tj za one kojima to treba graficari fotografi i sl.... njima je svrha monitora ta da fotka buda istih boja ko u prirodi ono što je fotkano npr...
A onom tko se time ne bavi to moze primjetiti samo kad gleda PARALELNO dva monitora
I da lenovo kosta 1500 kuna nebih ga uzeo, pa da ima neznam kakve super realne karakteristike...
A što se probijanja svjetla na rubovima tiće i zujanja niti jedan monitor nebi smio proizvadjat neželjene zvukove i probijat svjetlo na rubovima..
Nego zar nije probijanje svijeta do izrade i dobrog "sjedanja" opticke "svjetlosno vodljive ploće"(koja vodi svjetlost od lampi) nego do same vrste matrice: pa i ne TN monitor moze probijat npr
pogledat ću philips u vemilu : nego kakva funkcija gledanja kad standarne postavke (osvjetljenje i toplina boja) nisu iste kod svih monitora: pa kako onda išta usporediti ako nije osvjetljenje npr isto i sl
Možda monitori koji izgledaju bajno na prvi pogled u ducanu SAMO imaju DOBRE standarne default postavke. dok druge treba malo narihtat (boja kontrast osvjetljenje) da bi izgledali isto ?
Citiraj:
Autor jurbAs
vec sam ovo pisao i mar je tu napisao da kazem ovako samsung se NE ISPLATI dat za tn.ca vise od 2000kn zali boze novaca... tko god je spreman izdvojit za monitor 2500kn neka ustedi 700kn i kupi lenova.
po pitanju tvog problema hmm razer ima asusa 22'' i on je zadovoljan ima klasicne boljke probijanje osvjetljenja i toga.. kao i svi ti monitori.. pitaj njega za iskustvo sa tim monitorom
ja sam svojim ocima vidio phillipsa 22'' i monitor je odlican ima cist okey kuteve i to... a kosta cca 1550kn-1700kn di ga nabavis.. a monitor nije nista losiji od samsunga 2232BW ili nekog skupljeg modela... razlike izmedu TN matrica kod proizvodaca monitora je toliko mala da su to stvarno mikroskopske nijanse...
moja prepruka bilo koji do 2000kn neces previse pogrijesit i naravno sto uvijek napisem prekontrolirat ga prije kupovine Bad pixeli i da nema bas puno pozadinskog probijanja.
Pozdrav i uzivaj
|