View Single Post
Staro 11.05.2008., 13:44   #1
D.Max
Registered User

Datum registracije: May 2008
(riješeno) RS-232 osim na grafičkoj

Prijatelj je kupio komp u 12.mj 2007, konfa je:
proc: CORE 2 DUO 2.4GHz, 2MB L2,FSB 800MHz
matična: MBO ABIT, s.775, AB9, iP965,BUS 1066MHz, SATA II,RAID,7.1,DDR2,1Gbps,Firewire,ATX2
grafulja:VGA PCI-E EVGA, 7300 GT,GeForce 7300 GT,256 MB, tv-out, DVI
memorija: 2x1GB DDR2,PC-6400,800MHz,KINGMAX
HDD:Seagate Barracuda 250GB,SATA II 7200o/min
kućište:Midi Tower, FOCUS GM-1615B, 400W,ATX2,crno
DVD pisač:DVD+/-RW &DVD+/-R,PIONEER DVR-112DBK,18x,8x dual layer 8.5 GB,bulk crni
monitor:LCD 19" LG FLATRON L1900J-BF Fantasy, 2ms, DVI

2tjedna nakon što je kupio, otišla je jedna memorija, koju sam zamijenio ispravnom, istom(pod garancijom je).Prije nekoliko dana mu se desilo to da mu se na ekranu kada upališ komp pojavi natpis "POWER SAVING MODE".Znači, ne ulazi u windowse i nema mogućnosti ulaska u BIOS, ne učitava ništa.Pošto nisam mogao staviti hirens boot cd u dvd da pokrenem i očitam ako je nešto otišlo, morao sam ručno. Ugasio sam, izvadio memoriju, ponovno stavio i ništa.Tako 2-3 puta i ništa.Odnesem memoriju doma, kod mene radi.Odem do njega, stavim memoriju, i gle, uđe u windowse i čim je ušao, sruši se i opet "POWER SAVING MODE" ispiše na ekranu.Tada sam znao da je nešto drugo, ali uglavnom ništa nije otišlo, barem po meni, jer da je nešto otišlo, ne bi htio ući u windowse.Tako sam nekoliko puta palio i gasio i neće dići windowse.Smatram da mu dodatna aktivna ili pasivna hlađenja za memoriju ne trebaju, jer ovdje očito sve štima.Posumnajo sam i na napajanje, koje je 400 W, ali mislim da nije to.Ploča je ok, nego sumnjam na grafičku karticu.Ne mislim da je otišla, nego me nešto drugo kopka....Muči me zašto ima samo izlaz na grafičkoj kartici za monitor(RS-232 i DVI).Da li je moguće da grafička kartica ima u sebi mod rada power saving, ako je nepotrebna u obavljanju neko vrijeme pa se taj mod uključi i pošto je monitor vezan izravno na grafičku, ne može normalno funkcionirati.Drugi prijatelj ima još jedan RS-232 port koji je na nekoj kartici na matičnoj...Dok mu je monitor uštekan u taj port, sve super radi, a dok ga ušteka na grafičku, isto pokazuje power saving mode.Pomagajte, mogu li nešto izvesti da dobim još jedan RS-232 port, ako je ovdje problem, a mislim da je....matična piše gore koja je, ne vidim neke posebne slotove više u koje bi išlo...ovaj drugi prijatelj ima matičnu iP945, a ova je iP965...

Zadnje izmijenjeno od: D.Max. 12.05.2008. u 21:02. Razlog: Riješeno
D.Max je offline   Reply With Quote