neznam zasto je 226CW skuplji od ostalih...
Vidio sam usporedno 226CW, 226BW i viewsonic vx2235wm (kojeg imam doma). 226CW je imao malo kvalitetniju sliku od viewsonica, a 226bw je vidno zaostajao (al moguce da bas s monitorom nesto nije bilo u redu... nekako je slika bila mutna, a boje ne realne... prešarene)
prije vx2235wm sam imao viewsonica 2240w koji je imao stvarno dobru sliku, ali i jedan problem zbog cega se ta slika nije mogla odrzati. Naime dynamic contrastu mu se ukljucivao sam od sebe nonstop iako je bio u menu-u nariktan na OFF. Ja neznam dal su to uspjeli rjesiti u viewsonicu, ali ako nisu nebi preporucio taj monitor iako je slika bez dynamic contrasta izvanredna s obzirom na cijenu monitora...
sa ovim vx2235wm sam takoder imao problema. naime na lijevoj strani ekrana mu slika titra te se monitor mora ugasit pa upalit da bi se rijesio problem...
ugl. ako mislis kupovat viewsonic svakako preporucam da ga probas prije kupnje... po meni ima bolju sliku od vecine ostalih popularnih samsunga, ali kao sto vidis ima svoje musice...
Buraz je imao samsung 206BW i cvilio je kada je brightness bio na ispod 70/80... a po meni slika niti ne valja dok je brightness ispod toga...
Ovog viewsonica nisam imao prilike vidjeti, a philips samo u ve-milu, no tad sam gledao lenova koji je ipak imao bolju sliku od philipsa
EDIT:
neznam jesi li bas zapeo za 22" no probaj bacit oko na onog 20" philipsa na trznici (
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107190), vidim da je covjek iz sibenika, to bi mogo bit problem.
Inace gore si napisao da "lenovo ima presitnu rezoluciju", naime to je bas ono sto se meni svida kod tog lenova i kod 20" monitora sa 1680x1050...
Ja sad kad odem kod buraza u sobu di je viewsonic 22" sa 1680x1050 slika mi je prezrnata... puno lakse se "vide" pixeli...
22" sa 1920x1200 i 20" sa 1680x1050 imaju po meni dosta kvalitetniju sliku od 22" sa 1680x1050...