View Single Post
Staro 10.05.2008., 14:17   #1
grizli medo
Premium

Datum registracije: May 2008
Koji 22" monitor kupiti- savjeti iskusnih

ovo iz naslova "savjeti iskusnih" misli se na one koji su vidjeli dolje navedene monitore "svojim očima" i da su na njima imali prilike raditi

1) Za ne TN matricu nemam para , a Lenovo ima ionako pre sitnu rezoluciju

2) Sad imam samsung 959NF : Boli glava, oći umara

3) Želim LCD : da sto MANJE umara to je NAJVAZNIJI prioritet: dugo vremena provodim za pc-jem gledajuci uglavno TEKST !!!
Drugi prioritet po redu je dobar prikaz videa i dobre osobine u igrama (da u ne native izgleda zadovoljavajuce)

4) Samsung 226BW je oko 400-1000 kn SKUPLJI od konkurencije : DA LI SE ISPLATI I ZAŠTO

Negdje sam pricitao da LG ima problema sa OŠTRIM i jasnim prikazom teksta i da malo umara kod čitanja teksa. i sam sam imao prilike raditi na 17" LG-ju 4ms (neki novi model) i NISAM odusevljen prikazom teksta
Imao sam prilike raditi i na SAmsungu 740N : ODLICAN je moj dojam i uopce NE umara

Dalje u obzir dolati ova philips : PHILIPS 220WS8FB, 5ms, DVI..

Ima u Vemilu za 1800 kn

Dalje : S.view ili kineski KTC ima CIJENU OD OKO 1500 kn za 22" DVI i ljudi koji ga imaju KAZU DA JE U RANGU SAMSUNGA I DA SU SVI jako zadovoljni njime

DELL ima model za 2300 kn

Lenovo ima TN modela za slicju cijenu oko 2300 kn i sl

Dakle uglavno svaki TN monitor je slican ali bitno je DA LI SE ISPLATI DATI 500-1000 kn vaise za samsung dell ili lenovo TN

Ili uzeti philips ili s.view a da ZADOVOLJAVA gore navedene zahtijeve

p.s Cujem da neki imaju problema za zujanjem (cviljenjem) i sa osvjetljenjem na RUBOVIMA ekrana i sjenčanjem

te ŠTO sa BAD pikselima da li postoji garancija na njih i u KOJIM ducanima se monitor moz isprobat prije da nema BAD piksele
grizli medo je offline   Reply With Quote