View Single Post
Staro 09.05.2008., 23:58   #1
lukasound
Registered User

Datum registracije: May 2008
Stvaranje hotspota

Nadam se da ce mi netko moci pomoci i lijepo kao budali objasniti kako da izvedem ono sto zelim...

Do sada su mi poslovi uglavnom bili vezani za racunala (web designer, video montazer, foto radnja...) ali sa mrezama sam imao jako malo iskustva, a sa bezicnim jos manje :P

Sada otvaram svoj kafic. Ono sto zelim napraviti je pokrenuti hotspot za goste. Naravno besplatan...

Dakle zadatak 1.: Osposobiti moj wireless router

Ono sto imam je T-comov D-Link 584T modem i Netgearov WGR614 wireless router.
Par dana se vec zafrkavam s njima (naravno, kad sam nazvao t-com helpdesk, zenska je zvucala uvrijedjeno da ju to uopce pitam) i do sada sam uz pomoc citanja ovog foruma i ostalih izvora skuzio da moram modem postaviti u bridge nacin rada, te wifi router podesiti da poziva moju internet konekciju i to sad sljaka - bar zicno, spojen sam na net.
Medjutim, kada se sa laptopom pokusam spojiti na router, javlja mi Limited or no connectivity - sto znaci no connectivity i ne mogu na net na taj nacin. Napominjem da se na susjeda spojim bez beda, znaci da je problem u mom routeru?
Ono oko IP adresa kuzim napola, a dio koji me buni je sve te silne kucice i sto upisati gdje

Dakle, sto da uredim da se covjek moze fino spojiti i koristiti moj net?

Zadatak 2.: U mrezu spojiti ostatak opreme

Naime, u lokalu cu koristiti jos dva racunala - jedno za kasu, a drugo za playanje muzike i videa na LCD. Oba zelim spojiti u bezicnu mrezu, tako da mogu s racunala u drugoj prostoriji kontrolirati ta dva racunala (na kasi pregledavati sto se kuca, a na drugom slagati playliste i manipulirati programima). Softwareski mi je sve jasno - Remote Desktop ili neki drugi legalni trojan ce rijesiti taj problem, ali ono sto mi nije jasno je kakve postavke moram napraviti u bezicnoj mrezi da bi vidio ta dva racunala koristeci taj moj router.

Jos samo napominjem da koristim Vistu jer mi je u zivotu bitno biti cool i fancy i koristiti najmoderniji software cak i ako je losiji
Ako bas moram, preci cu na XP (ali to necu nikome priznati) jer vec vidim da ovdje ne mogu puno pohvatati od savjeta jer su svi za XP, a nekih razlika u mreznim postavkama ima.

Nadam se da postoji neka dobra dusa koja ce se pozabaviti samnom, jer ne samo da trenutno nisam u mogucnosti platiti profesionalca da mi pomogne nego neznam ni gdje bi ga nasao (u computer shopovima me rijetko kuze sto uopce zelim postici).

Hvala! :P
lukasound je offline   Reply With Quote