Citiraj:
Autor syss
google nas pretvorio u takve, majkemi 
|
'Će da izađem na televizor?
Davno negdje sam pročitao smisao kupovanja skupih kablova, odnosno test osjetila da li se isplati davati veće iznose za taj dio sustava.
Spojiti zvučnike kabelom (op. a. a kako bi drukčije?) te nakon nekoliko tjedana, mjeseci, godina napokon pomaknuti taj isti kabel i namotati ga u rolicu. Ukoliko se osjeti promjena u zvuku...
Ne mogu reći da je usviravanje u svim segmentima 100% fizička promjena, odnosno objektivna promjena zvuka koja nije nimalo obojana trenutnim raspoloženjem.
Možda nemam toliko skup sustav, pojačalo 5000, cdp 1500 i zvučnici 3500kn i kablovi: 20Kn/metara, no jedino gdje sam primjetio promjenu je u zvučnicima.
Za ostalo ništa ne tvrdim niti opovrgavam, ali da bih stavio ruku u vatru da mi se interkonekt od 150 Kn usvirao, ne bih, jer i sam drukčije doživljavam tu glazbu u kasne noćne sate. Nekad poželim da je sustav malo svjetlije naravi, ili da je tamniji, no kad sam umoran, onda mi zvuči super. Zvučnici za koje svi moji kolege tvrde da nisu dovoljno "masni" mi se čine i sa prenaglašenim bass područjem...tako da je glazba subjektivna stvar.
Mehanički dijelovi uvijek imaju period uhodavanja, ali žica?