Citiraj:
Autor Fleks
Tbred nhf, al seres naveliko.
nemas pojma kakvo je stanje u drzavi i pricas glupost, radis u firmo
i od starog i puca ti tintilinic. Pucao bi i meni, al bi barem sutio i nebi baljezgao.
Jebote covjeku sa fakultetom (kojeg ti NISI zavrsio i NEZNAS da je to tesko) das 2500kn pocetnicke place (napisao si tako u prvom postu) i onda kazes da on treba biti sretan sa tom lovom??? Pa jesi ti fakin normalan?? Cek ti meni oces rec da 2500kn pocetnicka placa je normalna placa za nekog sa faxom? Pa to je losa placa za nekog sa osnovnom skolom.
pa 2500kn ko studos zaradim u 4 dana rada za kompom onako da imam za pljuge i bengu. A ne da bi ti radio 24 dana u tjednu za tu lovu. Daj se saberi.
Meni je zalosno kakvi decki rade po servisim i slicnim privatnim firmama za 2500-4000kn. ZALOSNO. Imali oni fax ili ne. fax je tak. Nis te ne nauci, ali imas papir, al brate budimo realni ak to ne osjetis na pocetku mjeseca, onda ti je uzaludno.
Mislim onak place su u zagrebu ono sto znam katastrofa i ko oce radit za 3000kn je jebo ježa. da nitko nece radit za 3000kn onda nebi bile takve place, al eto nazalost ljudi MORAJU jer nemaju izbora. Mos to ili biti kruha gladan.
Cijene su nam europske, a place su kineske. uzas.
|
Radim u obiteljskoj firmi,svi spominju tate...velika smo obitelj i jedni bez drugih nebi opstali kao uspješna firma 16 godina...tako da,moj stari je tu samo jedna karika.U 5 godina,naučio sam štošta što od oca,što od konkretnih događanja unutar firme...3000kn je na probnom roku od 3 mjeseca,s time da se tih 3 mjeseca nitko na plaću nije bunio jer je u posao "ulazio",učio se poslu!Jer kao što si i sam rekao,fakultet te puno ne nauči...ti isti ljudi su danas zahvalni na stečenom znanju i uvjetima rada.
Ako očekuješ da češ s diplomom prvi mjesec dobit 6000kn plaću onda ti ja odmah sad garantiram da nikad posao nećeš ni nać...barem ne onaj koji će zadovoljit tvoje apetite...
Isto tako,moram te upozorit da ovdje razgovaramo o poslu u komercijali,ekonomske struke,pogledaj malo oko sebe koliko ti isti ljudi zarađuju.
Meni je draga apsolvent grafičkog dizajna i tu su plaće visoke,čak i početne oko 5000+ kn,ali malo ima diplomiranih graf.dizajnera i u tome je kvaka.A struka zahtjeva i maštovitost,kreativnost,što ne stječeš na fakultetu već se s time rađaš.Ono što ona meni kaže je u redu,nije joj bitna plaća prvih par mjeseci,bitno joj je radno mjesto da dobije mogućnost stjecanju znanja u svom poslu,maštu i kreativnost ima,ganjala je prosjek na faxu pa ni znanje nije upitno,ali u praksi je to nešto sasvim drugo...
Malo preoptimistično razmišljaš...da živimo u švicarskoj još bi rekao...ali ovdje moraš krv ispljuvat da dođeš do dobre plaće...
Što se tiče mog obrazovanja,nisam završio,ali sam na dobrom putu da i to privedem kraju i da se isprofiliram i na "papiru"...jer samostalno ulazim u posao u Zagrebu,a s znanjem kojeg sam stekao,ne treba mi više ništa osim tog famoznog "papira".