Citiraj:
Autor nex
Bubba, ti nisi normalan, pa kud ides otvarati ovu limenku crva  Prema mom iskustvu audiofili su veci fanatici od opsesivnih clockera
|
Cudi me da Spejsmajstor i njegovi sljedbenici, osim sublatencija, nisu uveli i pojam "uklokavanje". Znas, to ti je ono kad pustis prvo 100 do 1000 sati procesor na normalnim frekvencijama, i onda ga naklokas do jaja.
Citiraj:
Autor Misek_Chipsy
sto se tice mjerenja i elektronike i elektrotehnike za to sam zavrsio skolu 
|
Da, vidim.
Citiraj:
aj ok..ak os mjerit.... na membranu nekog veceg suba idi mjerit pomak i snagu pomaka.....
NOVOG..i sad pusti da radi i koristi kojih 300-tinjak sati i idi mjeri ponovo u istim uvjetima po tvojoj teoriji sve bi trebalo biti isto.....
|
Znaci, pricamo o zvucnicima. Ok - evidentno, promjene mora biti zbog same izrade materijala, elasticnosti i slicno.
No tko je pricao *samo* o zvucnicima? Koliko ja "znam", trebaju se usvirati i pojacalo, i zvucnici, i kablovi (OMG!) a vjerojatno i elektricna mreza.
Kad smo kod toga, reci, ti si jedan od onih koji imaju zlatne power kablove za pojacala?
Citiraj:
mozes ic mjerit i induktivitet zavojnice dok je nova i nakon sto oko 300 sati kroz nju prolazi izmjenicna struja pod naponom koji daju XX ili u slucaju suba XXX W. Isto tako mozes ic mjerit i realni omski otpor iste
|
I kakve to veze ima sa "usviravanjem"?
Citiraj:
a isto se malo upustis u molekularnu fiziku i nac ces svoje dokaze i promjene u materijalu....
|
Ti si neki opaki dasa - molekularna fizika? Hajde nauci mene neoverklokera sto se tocno dogadja na molekularnoj razini i tako, zanima me jer ne znam.
Citiraj:
mislim i osnove molekularne fizike daju ti i vise nego dosta dokaza sta se dogadja s vodovima pri prolasku struje
|
Ja nisam slusao osnove molekularne fizike, pa bih volio da mi objasnis, podkrijepis i dokazes kako hipersnazna struja iz pojacala od par desetaka kHz razdire vodic do granice primjetne slusljivosti.
Citiraj:
i ako se piovuces na elektrotekniku i fiziku nac ces i formule
|
Zasto bih ja to radio?
Ja sam mjerenja za vlastiti gust napravio prije par godina. Rezultati do 100 kHz su bili IDENTICNI na gotovo svakom komadu drota koji mi je bio pod rukom, a mjerene su apsolutno sve relevantne komponente. Iznad toga rezultati su bili akademskog znacaja, ponajmanje vazni za sluh.
Najzanimljivije kod vas likova je bilo sto sam okupio nekolicinu takvih, ukljucivo one koji su se kleli da CUJU razliku izmedju CD-a sprzenog na 1x i na 24x, i podvrgnuo ih zgodnom testicu. Pokazao sam im nekakve kablove iz Chipoteke od par kn po metru i Straight Wire Musicable, dao im da vlastorucno spoje prvo jedne pa zatim druge i naravno, dobro poslusaju kako to "zvuci". Naravno, kolicina svrsavanja kad su biti Straight Wirei je bila degutantna (oh, ta purpurna punoca i sinfonijska sinergija srednje visokih tonova i ostrost ali ipak mekoca i satenski prijelaz visokih mi podize erekciju do stropne lamperije). Nakon sto su izdrkali, rekoh idiotima (trojica su bila) da izvole izaci iz sobe i da cu ja promjeniti kablove, no mozda i necu, te da ce oni svojim ostrim uhom to jamacno zamjetiti. Nakon 5 "mijenjanja" i vracanja, vratili su se sa svojim nalazima (naravno, jednoglasnim), no na njihvou zalost, imao sam oba kabla na stolu a pojacalo i zvucnici su citavo vrijeme bilo povezani sasvim desetim kablovima. Sva trojica valjda imaju opreme doma u vrijednosti parsto k$, cjevna pojacala, kablove dovoljno debele da provuces pola Krskog kroz to i slicno. Jedan mi je cak nedavno javio da ce uzeti nekakvo smece koje mi je Visage poslao na ICQ (LossyAudio ili tako nesto), no ocito mu djabe...
Dakle, ukratko, molim te da mi specificiras kojim si metodama uspio otkriti razliku izmedju "usviranog" i "neusviranog" kabla - ili da se preformuliram, ako ti donesem "usvirani" i "neusvirani" kabao i dam ti da radis apsolutno sve na njemu sto te velesi, hoces li mi sa 80% sigurnoscu moci reci koji je koji? Hmda...