sto se tice mjerenja i elektronike i elektrotehnike za to sam zavrsio skolu
aj ok..ak os mjerit.... na membranu nekog veceg suba idi mjerit pomak i snagu pomaka.....
NOVOG..i sad pusti da radi i koristi kojih 300-tinjak sati i idi mjeri ponovo u istim uvjetima

po tvojoj teoriji sve bi trebalo biti isto.....
mozes ic mjerit i induktivitet zavojnice dok je nova i nakon sto oko 300 sati kroz nju prolazi izmjenicna struja pod naponom koji daju XX ili u slucaju suba XXX W. Isto tako mozes ic mjerit i realni omski otpor iste
prouci elektrotehnicke materijale i komponente te elektronicke vodove i njihova svojstva

a isto se malo upustis u molekularnu fiziku i nac ces svoje dokaze

i promjene u materijalu....
ovdje ces shvatit i promjene na tromosti spidera i same membrane kao i promjene u vodovima
mislim i osnove molekularne fizike daju ti i vise nego dosta dokaza sta se dogadja s vodovima pri prolasku struje
kad kupis novi sub..gurni membranu..il probaj krutost u radu....i probaj kasniej opet nakon mjesec dana
a mozes npr ako imas neke sluske koje koristis duze vremena.....kvalitetne....kupi jedne iste nove....isti model....ili kupi 2 sluske...jedne koristi jedne spremi..pa ih preslusaj nakon nekoliko mjeseci
iskreno meni se neda vodit ovu raspravu i ovakvo napadanje...nema ni za mene ni za tebe nikakve koristi od tog...ako te zanima proucit ces i samo malo to i mozda prihvatit,mozda ne.......ako te ne zanima, zasto se opce trudit kad nikakve koristi od tog. ...sta se mene tice slusaj ti kako zelis
sad idem na pifu :P