View Single Post
Staro 08.05.2008., 21:59   #316
dzeneral
Valar morghulis
Moj komp

dzeneral's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Da malo prokomentiram..
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
jedino što se slažem je to da je ovo politička dionica, i jedino me to tješi da joj cijena neće ić ispod nominalne.
Ispod nominalne cijene, dionica sigurno neće ići jer je nominalna cijena dionice 100 kn..ali pretpostavaljam da nisi mislio na nominalnu cijenu već onu koja je bila prilikom nazovi IPO-a

Citiraj:
Autor glista Pregled postova
koncern agrokor u 2007 ima dobit cca. 500 miljuna kn, a pliva cca. 700 miljuna kn
ht-ova dividenda iznosila je praktički 10% cijene dionice, kroz petogodišnju projiciranu dobit i budali je jasno koliko je sadašnja cijena dionice povoljna, naravno ukoliko se u tih 5 godina ne dogodi nekakva havarija ili sl. ali to je rizik kao i sve u životu
Ne znam gdje si našao Agrokorovo godišnje izvješće za prošlu godinu(2007), ali 2006. godine, neto dobit je bila cca 150-160 mil. kn, ono 3,5 milijarde koje Zmalamuth spominje nisu neto dobit..sad necu ulazit u velika raspravljanja o dobiti pojedinih poduzeća jer je to najmanje bitna stvar u cijeloj priči..puno su bitnije ROE, ROA i ostali fin. pokazatelji..

A ove vaše priče o visini dividendi su blago rečeno na klimavim nogama jer samo isplaćivanje dividene investitorima daje različite signale..