View Single Post
Staro 08.05.2008., 01:54   #1
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Kome da vjerujem?

Nisam znao kamo da ovo stavim, pa ako ima neko prikladnije mjesto, neka modovi smao presele temu.

A sad, sta me (ovaj put) muci. Od kad sam nabavio 8800GT, "gledam" ju preko Riva Tunera, i temp mi uvijek u idleu 55°C, i maloprije instalirao Everest (Ultimate 4.2) (po prvi put ikad da sam instalirao taj program, koji me btw podsjeca na AIDA ili tako nekako koji sam daaavno koristio na starom kompu, sad ne znam, mozda je od istog proizvodjaca, ali nije to sad vazno), i on mi pokazuje u isto vrijeme 47. (slika1:
)
Pa sad kome da vjerujem? A kad sam vec to pitao, iskoristit cu priliku za jos 2 pitanja od kojih me oba muce vec duze vrijeme, a Everest me samo potaknuo da pitam.
1.Citam vec mjesecima po netu kako ljudi pricaju da im C2D procesori rade u idleu na 40-45, neki cak kazu i 50 stupnjeva (sa box coolerom), a meni bi od kad ga imam u BIOS-u pisalo oko 32, te sada kada sam instalirao Everest, i on pokazuje slicne brojke (plavo oznaceno na slici 1), pa ono, u cemu je problem? Jer ako ljudima doista radi na 40+, a meni na 30-ak, (ne znam kako je u loadu, no sumnjam da je preveliko odstupanje u odnosu na druge), pa mogao bih ga cak i OC-at i to dosta, bez nekog jaceg kulera, cini mi se.

2.Ovo sam vec vidio u nekoliko programa (na nekoliko lokacija na svom PC-u), sto je to, sto to znaci? Sta mi je CPU underclockan ili sta?
Slika2:

Nekad poraste na 2200, ali vecinu vremena ovako stoji
ABuser je offline   Reply With Quote