ja ne pusim te kartice za velike stvari, nikad se iz toga izvuci. od ovih normalnih jos nekako podnosim onu amex potrosacku sto sve dijeli automatski na 6 rata. jedino sto je i to vrag, ok je za kupovinu neceg veceg no ako krenes s time placati po trgovini pizdarije uskoro placas 500kn mjesecno necega sto si zaboravio da si pojeo i popio....a to je valjda najteze
inace komponente kupujem za cash jedino ako prodajem staro pa se ima gotovine neke viska. inace na rate, cekovi polog vjecno stoje u trgovini

to je ujedno i jedini normalan nacin kupovine na cekove ali to velike trgovine ne prakticiraju. ocekuju da doneses 6 cekova....bemti pa tko jos danas dobija toliko cekova da moze bez jebemti njima 6 ostaviti, koja primanja bi morao imati? jer banka smanjuje dopusteni iznos istih ovisno o odobrenom minusu, pa jos ako su ti omogucili revolving na bankovnoj (tipa pbz maestro) i to ti smanji broj cekova....
a ovaj sistem mi odgovara zato sto mogu kad se ima love odnjeti sve i rjesiti. kad mi banka naplacuje nesto mjesecno sigurno necu otici tamo i platiti prije reda ma da ne znam koju lovu imam. ovako kad vec moram do trgovine dati ratu platim i vise....pa 10 rata ispadne na kraju 4-6 obicno