Citiraj:
Autor AMD
Glupost.
Skinuo sam 12 kg s time da niti jednog trenutka nisam niti pomislio na vježbanje.
Rižu sam jeo skoro svaki drugi dan u kojoj je bilo barem po 1 žlicu svinjske masti.
Kukuruzni kruh (omejer 2/3 bijelog brašna 1/3 kukuruznog), ista stvar sa raženim brašnom.
U tih par mjeseci sam pojeo više čokolade nego u cijeloj godini.
Krumpir sam jeo u svim oblicina, naravno i pomfri.
Voće nisam niti okusio.
Smeđa riža fuj.
Od tih 12 vratile se 2 kg. Moram, a neda mi se još skinuti jedno 5 do 6 kg da dođem na 80 do 83 na 180 cm.
Uglavnom znam masu ljudi koji su po raznoraznim djetama, kunu se u sve i svašta, idu u teretanu i rijetko kad nešto i skinu, a to im se po tim instant dijetama i vrati. Uglavnom lažu sebe i druge. Jedu po skrivečki.
Mršavljenje je jako jednostavna stvar.
Da se dnevno unese samo 10 kalorija manje od potrebe organizma, bez obzira šta se jede na duge staze ima učinak.
A kombinacije ne jesti ovo ili ono u kombinaciji sa ovim su velika laž i glupost koja prodaje novine i razne dijetalne pripravke.
To ljudi puše i tu se zgrče lova.
|
U eventualnu genetiku,hormonalne promjene (štitnjača/stres),životne navike ne ulazim...meni je brat do 24 - te bio kost i koža,da bi se u godinu dana pretvorio u trola

Nije tu bilo nikakvih promjena životnih navika,prehrane...A sad s 33g ima nekakvih 100kg na 180cm,a bio je na 115kg.(i predmet sprdnje

) jednostavno je tako.Tako da,nema pravila,ljudi se debljaju/mršave ponekad i bez razloga...psiha tu igra popriličnu ulogu također...recimo depresija užasno deblja...
Ali da kolači,bijeli kruh,šečer itd itd debljaju,u to nema sumnje...to je dokazano,složeni ugljikohidrati imaju visoki glikemijski indeks i što ga više imaš u krvi to jače djeluje na gušteraču i njezino dizanje inzulina u nebo...a to je direktan krivac debljanja...
nego,ja nebi stavljao u isti koš masnoće i ugljikohidrate...masnoće (životinjske) debljaju samo u slučaju osoba koji po cijele dane samo sjede i leže i tako ne sagorjevaju energiju koju te iste masnoće svojim složenim molekularnim masama "čuvaju" tu energiju,zbog toga se i kaže "teško probavljiva" hrana,što je po meni glupost,jer se probavlja "jednako lako" ali sporije.Čisti primjer tomu jest opet ona narodna "kuhano - lagano",što je opet po meni glupost jer se kuhanjem razbijaju molekularne mase i to uzrokuje brže probavljanje...ali ako je teško - sporo i lagano - brzo onda je to u biti to.
Svi znamo kakve su ručetine imali naši "staaari",oni sigurno nisu bili na dijeti

Puno su jeli,puno su radili...dakle i potrošili,rafiniranih šečera u obliku razno raznih sranja nije baš ni bilo...kolači su se radili i od šečerne trske,točnije slatkog sirupa...
malo sam se raspisao,idem po čokoladu
I ja sam sebi sam primjer!Ima tu jedan frend na forumu koji me dobro zna,pa tako i koliko mogu pojest...idemo često na ručak,večeru itd...uglavnom,znam pojest po 1kg mesa u dane kada najviše treniram (ljeto!),samom sam pojavom u restoranu ekipi s kojom sjedim izazivao čuđenje,jer ima i onih koji bi skinuli kakvih 10-15-20kg a ne mogu (vjerovatno ni ne pokušavaju,no dobro),a ja pojedem 2x više od njih

Samo se treba trošit! (

)