View Single Post
Staro 07.05.2008., 15:33   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A čuj očito onda ili ti regulacija drukčije tretira taj "sys fan" (vjerojatnije) ili ti nemre podnjeti toliko jak ventilator(e) (manje vjerojatno) ili je pak neispravan izlaz (čisto sumnjam) ako tako čudno radi...

Makar je to glupo jer "sys fan" bi se trebalo odnostiti na ispuh ili PSU koji se kopčaju na MOBO a glupo bi mi bilo da ima tako malu snagu na izlazu na kojeg se može dasit da se svaša prikopča...

Ali ko što sam i rekao, neki ventovi su jednostavno "čudni" i ne ponašaju se "normalno" (kao 99.999% ostalih) i s njima su ljudi znali imati silu problema, zašto su takvi ti ja nebi znao reć ali znam da ih ima...

IIRC bio je jednom jedan kolega forumaš koji je neki stari PIV CPU cooler modao i kad ga je ubo u ploču izgorio mu je fan konektor, kad je poslje izmjeri ampermetrom dobio je neku suludu amperažu u krugu (inače je cooler normalno vrtio tako da nije bio u kratkom spoju ili nešto) tako da svašta se može nać...

Sa ovim novijim standardnim fanovima iz dućana je rijetko da se crkotina dešava (bar se ne sjećam da je neko postao takvu štetu već duže vrijeme na forumu), sa nekim LED fanovima su ljudi znali imati ekscesa i tako sa nekim salvage improvizacijama, ali ono oprez ne škodi...