07.05.2008., 14:21
|
|
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Autor AMD
Kak napreduješ?
Ja sam već duže vrijeme na 88 kg i niti makac.
Morao bih se malo suzdržat od žderanja jedno dva tjedna i mislim da bih pao na nekih 83 kg.
|
Ne smije se prestat jest, znači ne smiješ gladovat, zašto? - Prvo: zato jer nije zdravo, tako izgubljene kile se brzo vraćaju (jo-jo efekt) - koliko dugo vremenski gubiš težinu, toliko dugo je trebaš održavat, onda ti se vrati samo do 10% izgubljene težine
- Drugo: nikako ne preskakati ili izostavljati obroke - jesti što češće i manje obroke - do 5 puta dnevno, ti obroci trebaju sadržavati što više svježeg voća i povrća, od mesa dati prednost bijelom mesu: piletina, puretina, zečetina, janjetina..., u prehranu uključiti i ribu, pogotovo plavu (omega 3 masne kiselilne) - idealno 3x tjedno, izbjegavati prženo na masti, maslacu, a dati prednost kuhanom.
- Treće - pogledaj kakav ti je odnos težine i visine - izmjeri BMI, već samo 5kg viška je dodatno opterećenje za zglobove zato prvo treba smršaviti uz prehranu i neku tjelesnu aktivnost koja toliko ne opterećuje zglobove.
I ono najvažnije - piti najmanje 2 l vode dnevno ili po formuli 1l/25kg tjelesne mase.
Ako misliš da se ne možeš pridržavati gore navedenoga onda ti mogu pomoći kvalitetni nutricionistički dodaci prehrani i zamjenski obroci - sad da ne reklamiram koji, možeš mi se javit na PM ako te zanima (možeš dobiti i besplatnu analizu općeg stanja metabolizma i kompozicije tijela).
|
|
|